dimarts, de desembre 09, 2008

No estem sols al món

No estem sols al món. La destrucció dels arbres, les canalitzacions de les rieres, les requalificacions, el patrimoni poc respectat no són una exclusiva del nostre poble. Trobo a La Natura a la Baixa Tordera una menció al que passa a Canyamars, El Far i Dosrius, no tant lluny de casa nostra. Copio, sense cap vergonya, el post del col•lega.

Curiositat... Diccionari del Butlletí de El Roure (Plataforma d’Acció Ambiental Canyamars, El Far i Dosrius)

Ho trobareu aquí

M’ha fet gràcia i ho copio com està.

Diccionari

Arbre: planta invasora que ocupa gran part del nostre municipi. Es lluita per eradicar-la, ja que quan creix en carrers i nuclis urbans, tapa el sol a l’estiu i omple el terra de fulles seques a la tardor, les quals s’han d’escombrar. Buff!

Patrimoni arquitectònic: Patri-què?... Sí, perdó, allò que només conservem en fotografia i en la nostra dolça memòria entre grans sospirs...

Requalificació: terreny que abans qualificàvem de “bonic” (p.ex.) donat el seu valor paisatgístic, natural o agrícola i que ara qualifiquem de “horrorós” en veure’l ple d’horribles construccions.

Riera: (diversos significats) 1.Caca-can. 2.Abocador d’olis, deixalles i altres porqueries. 3.LLoc ideal per a fer-hi canalitzacions. 4.Ecosistema que s’ha de treure de la vista de tothom, cobrint-lo. 5.Aparcament.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

aquest diccionari em sona molt proper

Anònim ha dit...

Sembla fet a Malgrat, al carrer del carme, 30, primer pis, pujant a l'esquerra ( això d'esquerra, geogràfica, clar ).

Anònim ha dit...

Ostima!, el llibre de capçalera de la Campoy i el Viñolas.