dilluns, de febrer 08, 2010

Col.lapse del petroli d'aquí a cinc anys

Sir Richard Branson (magnat de negocis anglès, conegut per la seva marca Virgin, amb més de 360 empreses que formen Virgin Group) i altres empresaris importants es reuniran aquesta setmana amb ministres del govern de Sa Graciosa Majestat per advertir que el món s'està quedant sense petroli i que s'enfronta a una crisi del petroli d'aquí a cinc anys.

El fundador del grup Virgin, que té àrees molt sensibles als preus de l'energia (els ferrocarrils, les línies aèries i les agències de viatges), dirà als seus interlocutors que la propera crisi podria ser bastant més greu que la crisi creditícia de la que encara no hem sortit.

"Els propers cinc anys haurem d'enfrontar-nos a una altra crisi, la crisi del petroli. Aquesta vegada, tenim l'oportunitat de preparar-nos. El desafiament consisteix a utilitzar bé aquest temps", diu Branson.

"El nostre missatge al govern i a les empreses és clara: cal actuar", diu en el pròleg d'un nou informe sobre la crisi. "No deixem que la crisi del petroli ens atrapi de la mateixa manera com ho va fer la crisi del crèdit."