diumenge, de febrer 05, 2012

El fred siberià


Diuen que fa fred, i deu ser veritat. L’observatori meteorològic de Malgrat ha registrat aquest matí, entre les 6 i les 7, una temperatura mínima de 6,9 ºC sota zero. La nit anterior, la mínima va ser de 6,2 ºC sota zero, registrada entre les 5 i les 6 i entre les 6 i les 7.

Avui, la temperatura diürna ha pujat més de pressa que els dos dies anteriors, arribant a 7,9 ºC entre les 3 i les 4 de la tarda.

Hem de notar que el tram horari està expressat en Temps Universal (T.U). Cal sumar 1h en horari d'hivern i 2h en horari d'estiu per passar a l'hora oficial.


2 comentaris:

Jordi Mercader ha dit...

Certament, la gràfica és molt il·lustrativa del fred que ha fet a Malgrat de Mar aquests darrers dies. Concretament, corresponen a les temperatures mitjanes horàries registrades per l'estació meteorològica automàtica (EMA) del Servei Meteorològic de Catalunya.

Els valors extrems, però, es basen en mitjanes minutals, i han estat lògicament més baixos: -6,7ºC de mínima el dia 4, i -7,3ºC el dia 5. Són rècord des que es va instal·lar estació a Malgrat, l'any 1990. L'anterior era de 2005 (-6,6ºC).

ssr ha dit...

Moltes gràcies per l'aclaració. Pel que dius, s'ha batut el rècord de fred des de que existeix l'estació meteorològica de Malgrat, i s'ha gatut dues vegades.