dilluns, de desembre 24, 2012

Malgrat 1962 - Un Nadal blanc


Els que fa cinquanta anys en teníem vint recordem que el dia de Nadal de l’any 1962 va ser blanc. A Malgrat, en va deixar constància La Voz de Malgrat, en el seu número de mes de gener de l’any 1963. Les fotos que s’acompanyen estan tretes del llibre “L’Abans – Malgrat de Mar 1862-1970”, i corresponen al carrer de Mar, al carrer d’Emili i a la plaça de l’Estació.

Recordarem que l’any 1962 va ser un any climàticament molt complicat: les inundacions al Vallès del 25 de setembre, que es calcula que van fer més de 800 morts, les inundacions per desbordament de la Tordera i de la riera de Palafolls del 11 d’octubre i, finalment, aquesta nevada. Si uns episodis d’aquest tipus es produïssin avui dia, sentiríem dir que és degut al canvi climàtic, que provoca situacions climàtiques extremes.

Podeu veure aquí una bona col·lecció de fotos sobre aquesta nevada a Malgrat, preses per l’Antoni Poch, publicades per l’arxiu municipal a la web de l’ajuntament. I no deixeu de llegir l’article d’en Jordi Mercader sobre aquest tema publicat al Som-hi d’aquest mes (que també es pot llegir al mateix enllaç que el de les fotografies).

Bon Nadal.