dilluns, de desembre 03, 2012

Quants independentistes hi ha a Catalunya?


Es pot deduir la quantitat d’independentistes que hi ha a Catalunya del resultat de les darreres eleccions? Més o menys.

El resultat global de les eleccions és el següent:


El repartiment dels 3.752.319 vots entre les diferents candidatures ha sigut:


Completem aquest quadre amb el percentatge de cada candidatura favorable al dret de decidir i a la independència. Pel dret a decidir, prenem un percentatge de 0 o de 100 % segons el que diuen els programes. Per la independència, ho matisarem, ja que a CiU, Unió no hi és favorable, pel que prenem un 75 % de favorables a la independència, mentre que a ICV-EUiA en prenem un 50 % i pel PSC un 25 %.


Amb aquestes suposicions, surten 2,62 milions de favorables al dret a decidir (un 72 % dels votants i un 50 % del cens electoral), i 1,81 milions de favorables a la independència (un 50 % dels votants i un 34 % del cens electoral)

Amb aquests resultats, els partidaris de fer un referèndum per la independència l’any que ve ho tenen clar. Sobretot si, per obtenir la independència, es demana un vot qualificat, és a dir, ben superior al 50 % dels votants o superior al 50 % del cens electoral.