diumenge, de desembre 23, 2012

Seguim amb els preus de l’electricitat


Dèiem l’altre dia que par Cap d’Any s’apujarà el preu que paguem per l’electricitat. Doncs bé, el ministre Soria no para. Ara vol apujar, a més a més, el preu del kilovat-hora segons el que consumim. Ha enviat una proposta a la CNE (Comissió Nacional de l’Energia) per cargolar encara més el consumidor. Per cada potència contractada, el senyor ministre proposa un augment del preu segons el consum. Augment que pot arribar a ser del 7,58 %, com es pot veure al document enviat a la CNE.



Diu el ministre que aquesta és la única manera d’induir el consumidor a sortir de la tarifa d’últim recurs (TUR) i contractar directament al mercat liberalitzat. Es clar que això del mercat liberalitzat té el parany de que és molt menys liberalitzat del que ens volen fer creure. La causa? L’oligopoli.

I un que pensava, innocentment, que el problema no és la quantitat d’energia que es consumeix, sinó el seu repartiment en el temps. Per això existeixen els comptadors de discriminació horària. Però no deu ser aquesta la prioritat del senyor Soria.

Mentrestant, si aquesta iniciativa ministerial prospera (i prosperarà, ja que el PP té majoria absoluta), ens tornarem a rascar la butxaca.