dimarts, de maig 06, 2008

El nou traçat de la via del tren: una oportunitat que no es pot desaprofitar

Diu el diari que la Generalitat està estudiant un nou traçat per la via del tren a l’Alt Maresme. La via aniria, des de Calella, per l’interior, “sota” la N II. Enterrada, diuen. Com si fos un metro.

No sé si això es farà exactament així, ni quan, però trobo que és una notícia important, que canviarà la fesomia del poble, alliberant la façana marítima, i que canviarà les rutines de molts ciutadans, que veuran com l’estació es trasllada a l’altre costat del poble.

Es una oportunitat per fer de Malgrat un poble més atractiu, modificant el Passeig Marítim. Però s’ha de fer bé. Penso que s’hauria de començar a treballar per fer aquest projecte, definint els elements essencials, fent-los públics i establint una comunicació entre el govern municipal, l’oposició i el poble, per fer un projecte que sigui el millor possible.

S’haurà de començar, per exemple, plantejant si entre els edificis i la sorra hi haurà tràfic rodat o no. Ambdues solucions tenen avantatges i inconvenients, que s'han de valorar.

Amb els mitjans informàtics d’avui dia es pot fer fàcilment (ja s’ha fet per altres projectes d’urbanisme) una simulació d’imatges de com quedaria el nou passeig segons les diferents solucions que s’estudiïn.

Però no s’haurà d’oblidar de tractar també la situació de la nova estació, del aparcament que convindrà de fer-hi, de la facilitat d’accés, etc.

Hi ha temps, però no oblidem que el temps passa molt de pressa. Com més aviat es comenci, millor.