Comentàvem l’altre dia les conseqüències que la darrera llevantada va tenir sobre la platja de s’Abanell, a Blanes: la meitat de la recàrrega de sorra que es va fer va quedar engolida pel temporal, i la platja va quedar reduïda a la meitat de l’amplada que tenia desprès d’haver tornat a omplir-la amb 150.000 o 160.000 metres cúbics de sorra, trets del davant del cap de la Tordera. Deien els tècnics del ministeri que aquesta reducció estava prevista.
Doncs bé, llegim al diari El Punt que la tempesta de dilluns al vespre i la mala mar d’aquests dies han provocat que la platja de s’Abanell encara perdi més sorra. En el tram proper a la roca de sa Palomera queden poc més de cinc metres de platja. I a la zona dels càmpings la sorra pràcticament ha desaparegut. En el tram intermedi és on la platja es conserva en millors condicions però, tot i així, el mar va guanyant terreny cada dia. Tot això quan no fa ni un mes que Costes va finalitzar els treballs de regeneració, que van consistir a aportar 160.000 m³ de sorra, que van permetre aconseguir una platja de quinze metres.
No sé si aquesta nova reducció de l’amplada de la platja estava prevista pels tècnics del ministeri. Segur que ens diran que si. Però si ho haguessin dit abans de que passés haurien estat més creïbles.
Penso que, tenint en compte la dificultat del problema, varen actuar per actuar, perquè ningú els critiqués per estar sense fer res. Però sense cap base tècnica fiable. I s’està demostrant que el problema de l’estabilitat de les platges no està suficientment clar per ningú, i que, es faci el que es faci, si s’encerta, serà per casualitat. Val més reconèixer-ho així, encara que una platja escapçada sigui contrària als interessos de molts hotels de primera línia, i no seguir llençant els diners del contribuent. Sobretot ara, que estem pagant l’impost de la renda i que l’estat ens explica que ja ni hi haurà superàvit.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada