dissabte, de novembre 01, 2008

Malgrat a La Vanguardia – 1958 - la carretera


Ara que el diari La Vanguardia ha posat a disposició del públic la seva hemeroteca, és interessant veure que es deia de Malgrat fa temps. Hem agafat l’any 1958 i hi hem trobat coses que els que tenim uns anys recordem perfectament. Una d’elles era la carretera, un veritable via crucis al seu pas pel nostre poble. Veiem, si no, els articles publicats per en Josep Maria de Sagarra (sí, el poeta i dramaturg) el dia 24 d’agost, sota el títol “Existir realmente”, i un reportatge sobre Lloret, publicat el 30 d’agost.

Per comprendre aquestes dificultats que presentava la travessa de Malgrat, recordarem que, fa cinquanta anys, la carretera de Barcelona a Blanes i a Lloret passava pels carrers de Passada i de Girona. L’alternativa era d’anar fins a Tordera i, després de pont, agafar la carretera del Vilar per anar a Blanes.

Anirem copiant coses curioses que trobem a La Vanguardia sobre el nostre poble.

1 comentari:

Anònim ha dit...

No crec que ningú pogui dir que la riera de Malgrat o qualsevol riera del Maresme no s'hagi desbordat al llarg de la història.Ara cladria saber quin tram de la riera es va desbordar ja que antigament es pot dir que en tot el poble hi havien rieres.Intentarem buscar un mapa de l'any 1908.