dijous, de juny 18, 2009

El cost d’un parc: una lliçó d’economia

Heus aquí que el govern municipal reflexiona. Resulta que el manteniment del parc Macià comença a costar car, i que la culpa la tenen els usuaris, sobretot els que venen de fora. Per això el govern municipal reflexiona que aquests visitants forans paguin la seva entrada al parc.

Heus aquí que el que havia de passar està passant. Es fan inversions importants però no es pensa mai que aquestes inversions tenen un cost de manteniment. El mateix passarà amb el famós centre cultural, el que ha de costar 15 milions d’euros i que tindrà un cost anual de funcionament i de manteniment de l’ordre de 1,5 a 2 milions d’euros (i, si no, al temps). Podrà el poble de Malgrat finançar la seva construcció? I el seu cost de funcionament, manteniment inclòs?

El que està passant amb el parc Macià hauria de servir perquè el govern municipal seguís reflexionant, i que no s’aturés al parc. Les inversions importants costen molts diners pel seu funcionament i pel seu manteniment. Per ara no hem vist cap previsió de balanç sobre la gestió del centre cultural projectat, probablement perquè no n’hi ha cap. I ja s’ha compromès un crèdit de gairebé sis milions d’euros per un projecte que no s’ha estudiat com cal.

Servirà el que està passant amb el parc per enfocar les inversions milionàries que el govern municipal té al cap? Ho dubto. L’experiència sembla demostrar que el credo actual a la casa gran és la de mantenir-la i no esmenar-la, la de tirar endavant sense que importin massa les conseqüències del que es fa. Que potser és la millor manera d’aconseguir que els malgratencs els segueixin votant...

Malgrat es planteja fer pagar entrada a la gent de fora del poble que fa ús del parc Francesc Macià

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Pot ser alliçonador saber quí va plantejar el tema de la "viabilitat" del parc quan se'n va parlar en el Ple municipal...

Anònim ha dit...

qui ho va plantejar?

Anònim ha dit...

CiU.

ex-votant de CIU ha dit...

Ara resulta que els Convergents son els salvadors del poble.
Fem memoria senyors, fa quatre dies anaben del braçet amb la Conxita i li votaben tot a favor, inclós el parc, oi?

Anònim ha dit...

A qui afirma que CiU va plantejar tal questió o no té memòria o menteix.

Anònim ha dit...

En general, tot el que aquest equip de govern està construint ens hipotecarà als malgratencs. També puc dir que a més a més, tot el que aquest govern està DESTRUINT ens hipotecarà a tots els malgratencs.

jA HO VEIEU, deixeu-vos seduir per aquests que diuen ser els administradors del poble, i acabareu ben alliçonats i escurats de la butxaca.