dissabte, de juny 20, 2009

Profetes

De vegades és curiós tornar a llegir el que s’escrivia en les publicacions serioses de no fa gaire temps. Fa un any i mig, el diari econòmic Expansión publicava que els pisos s’apujarien de manera vertiginosa, vist que no hi havia prou sòl. Com a profetes, alguns no tenen preu. Tots ens equivoquem quan fem prediccions, però n’hi ha que mereixen un premi.

El G 14 alerta que els pisos s’apujaran si no s’urbanitza més sòl

El G 14, el grup de les catorze immobiliàries espanyoles més importants, ha alertat que “el preu dels pisos tornarà a pujar de forma vertiginosa" en el termini de dos anys per “l’estrangulació" que es provocarà en el sector en cas que no s’agilitin els terminis per a urbanitzar sòl i es tramitin plantejaments urbanístics.

El president d’aquest 'lobby' immobiliari i també president de Fadesa, Fernando Martín, ha assegurat a més que el preu de l’habitatge nou baixarà i que els tipus d’interès no pujaran, en contra dels missatges que des de diferents sectors actualment es llancen a la societat.

Martín va voler d’aquesta forma aclarir la informació "no contrastada", les "ombres innecessàries", que considera s’estan llançant a la societat sobre un sector bàsic en la creació d’ocupació i riquesa a l’economia.

Pel G-14, les solucions a la situació immobiliària actual passen, a més de per la referida agilització en la urbanització de terrenys, per limitar obstacles i deixar que el mercat construeixi els habitatges que "la gent pugui comprar", atès que la demanda d’habitatges no baixarà dels 450.000 i 500.000 a l’any.

Expansión – 24.10.2007

1 comentari:

Miquel ha dit...

El vell recurs de dir que pujaran els preus i tothom compra ara perquè pensen que el preus seguiràn pujat, i efectivament, els preus segueixen pujat però perquè la gent compra i com que la gent compra... I que ho diu això? Els que construeixen els pisos! Vaja...