diumenge, de desembre 03, 2006

Independentisme i rifa de Nadal

Llegeixo, i veig la foto d’una participació, que ERC del Maresme ha fet participacions per la rifa de Nadal, on es diu: “sorteig que es celebrarà a Madrid, capital del país veí”

Es clar, alguns diaris de la dita capital se n’han fet eco, i han fet broma sobre uns independentistes que, davant la possibilitat d’arreplegar un premi, encara que vingui de Madrid, quan el més coherent hauria estat boicotejar una rifa imposada de l’estranger, prefereixen jugar, ja que “la pela és la pela”.

Trobo de la part de ERC una mica infantil aquesta frase, que és presa fàcil per fer acudits de la part del madrileny, sempre a l’aguait per trobar acudits que puguin clavar banderilles a tot allò que és, al seu parer, una mica massa català.

A més, jo trobo aquesta frase doblement risible, ja, que jo sàpiga, Catalunya no té només un país veí, sinó que en té tres: Espanya a l’oest i al sud, França i Andorra al nord. Haurien hagut de posar, no capital d’un país veí, sinó "capital d’un dels països veïns".

Hauria estat més precís i el madrileny no s’hauria sentit tant important. Els acudits que, de tota manera, haurien fet, haurien tingut un regust una mica més amargant per ells.