diumenge, d’abril 01, 2007

En Fidel Castro i els combustibles alternatius



Fa pocs dies el Comandante en Jefe va publicar un article al diari Granma, òrgan del Partit Comunista Cubà, sobre l’ús de l’etanol i del biodiesel com a combustibles. Es un article no massa llarg, ben escrit i fàcil de llegir. De manera que l’he llegit.

“L’amic” Fidel ens explica les conseqüències dramàtiques que la fabricació de l’etanol i del biodiesel tindrà sobre els països pobres, ja que el blat de moro, el blat, la soja, actualment utilitzats com a aliment, passaran a ser utilitzats com a combustible. Ens augura la mort de gana i de set de més de 3 mil milions de persones en aquests països. De manera que la població del món quedarà reduïda a la meitat.

Tonteries de vell xaruc o bé visió encertada d'un estadista?

Crec que no és pas del tot fals el que diu el Comandante en Jefe. Però és probablement molt exagerat. Encara que el problema ja ha començat a Mèxic on, degut a l’encariment del blat de moro nord americà, s’ha apujat el preu de les tortillas, menjar bàsic del mexicà pobre.

Què en diuen els ecologistes professionals? Per ara, continuen elogiant els combustibles alternatius com el biodiesel i l’etanol.

Assumpte per a la reflexió.