divendres, d’abril 06, 2007

Més sobre la querella contra el Som-hi!


He rebut el Som-hi! del mes de març. Hi ha un article molt interessant, d’en Salvador Montalt, sobre la querella que l’ajuntament ha presentat contra el responsable legal del Som-hi. En Salvador Montalt escriu bé i clar. Aquest article està en aquesta línia. Es molt clar, està ben escrit i diu una sèrie de coses importants.

Costa no veure, diu en Salvador, en la iniciativa de l’alcaldessa, les ganes d’atacar el representant legal de Som-hi! i la revista mateixa. Una revista que no ha pogut controlar ni doblegar. I, parlant del representant legal de Som-hi!, ens podem imaginar fàcilment que, si fos un altre, no s’hauria actuat contra ell.

Un article per llegir-lo sencer. Un article per meditar. Un article fet, no des de la precipitació d’una reacció immediata a la querella, sinó des de la reflexió sobre un acte d’aquesta gravetat. Un article que ens dóna una visió de com la senyora alcaldessa no té límits en el seu intent de controlar l’opinió pública, ni en la seva aversió a persones que no pensen com ella i ho fan saber.

Perquè, i no ho hem d’oblidar, i en Salvador ens ho recorda, el tirar endavant una revista local - sense ànim de lucre, per cert - demana un esforç voluntari i generós, esforç que la senyora alcaldessa es passa olímpicament per l’arc del triomf.

Ens explica en Salvador que l’alcalde de Blanes ha demanat la creu de Sant Jordi per la revista Recull, que no és precisament de la seva corda, al complir-se els vuitanta anys de la seva existència: a Blanes es demanen honors i reconeixement a l’esforç per tirar endavant la revista local i a Malgrat es tira pel jutjat als que la fan.

No hem d’oblidar aquesta querella. Hem de continuar parlant-ne. Fins que rectifiquin. Tant l'alcaldessa com els grups que l'han recolzat.

Seria potser una bona idea que els grups de l’oposició presentessin una moció al ple municipal per demanar un homenatge als que fan el Som-hi! al complir-se trenta anys de la seva existència, i demanant també que es retiri la querella contra la revista. Tindríem llavors l’ocasió de comprovar si els grups que, d’una manera més o menys clara, es volen desmarcar de la presentació de la querella ho fan per convenciment o per oportunitat política.

No oblidem que no es tracta només d’un afer judicial. Es tracta també d’un afer polític. I que les eleccions són per ben aviat.

3 comentaris:

MC ha dit...

sobre això de Blanes en podriem parlar extensament també. Però a mi no em toca em sembla...

Anònim ha dit...

Estic d'acord, en Vador, en sap un munt.

Anònim ha dit...

La querella s'ha presentat contra el representant de som-hi perquè els articles no anaven signats.