dijous, d’abril 24, 2008

Artur, que maco estaries amb la boca tancada

Llegeixo al diari que abans d’ahir l’Artur Mas va fer una conferència a Madrid, per prevenir (transcric literalment) del que pot passar a Catalunya si el Tribunal Constitucional veta alguns articles de l’Estatut o, especialment, si emmascara el seu rebuig amb una lectura restrictiva de l’esperit del text.

Fins aquí, res a dir. Es tracta d’una cosa de polítics i allà ells amb les seves manies. Ells ho han embolicat la troca i ells l’hauran de desembolicar. He de reconèixer que el senyor Mas és especialment brillant quan parla de coses abstractes com aquesta o com la de la Casa Gran del catalanisme. He de reconèixer, també, que no estic a la seva alçada en aquestes matèries: dec ser un ruc, perquè per més que m’hi esforço, no entenc gairebé res del que diu.

Llegeixo també que el discurs va començar proposant que el transvasament del Roine arribi a València i a Múrcia. El transvasament del Roine francès, l’estrella de CiU, la solució definitiva d’aquesta confederació a la set que pateix i que patirà Barcelona i la seva àrea metropolitana, ara hauria d’arribar a València i Múrcia?

Sap l’Artur (o hauria de saber) que a França, l’opinió pública estaria probablement d’acord amb un transvasament de l’aigua del Roine a Barcelona per usos domèstics, però que és contrària a la seva utilització pel regadiu, ja que els pitjors competidors de l’agricultura de la vall del Roine són, precisament, els agricultors del Mediterrani espanyol. Portar l’aigua francesa per aquests agricultors seria tant com condemnar-se ells a mort. I a València i Múrcia volen aigua per regar, no per usos domèstics!

Si el senyor Mas es volia “carregar” el transvasament de l’aigua del Roine a Barcelona no ho haguera pogut fer millor.

I és que, quan la gent gran parla de temes seriosos, les criatures estan més guapes si tenen la boca tancada.