diumenge, d’abril 27, 2008

La draga de sorra ha començat

El 10 d’octubre de l’any passat escrivia en aquests mateix blog:

“Ara, la platja de S’Abanell torna a ser d’actualitat, no només a Blanes, sinó també a Malgrat. Els grups municipals d'ERC, CIU, ICV-EUA Els Verds han presentat una moció conjunta, per demanar la paralització de les actuacions per l’extracció de sorres de fons marins davant la línia de costa de Malgrat pel perill que suposa per la definició morfodinàmica de la zona, i demanar que es consideri com alternativa la possibilitat d’extreure sorres del dragatge d’una zona portuària propera. La petició es feia davant la notícia que la Demarcació de Costes de Catalunya ha anunciat l’execució d’un projecte de regeneració de la Platja de S’Abanell mitjançant l’extracció de sorra del fons marí davant la línia de costa de Malgrat.

Sabent que avui no es sap gaire cosa de la “morfodinàmica” de la zona costera, per no dir que no se’n sap res, trobo que és una mica agosarat el voler fer l’operació inversa que la que va provocar, segons sembla, la desaparició de la platja de S’Abanell: treure sorra de Malgrat per recuperar S’Abanell és probable que tingui com a conseqüència la desaparició de la platja de Malgrat. El principi és senzill: al treure sorra, baixem el nivell del fons; amb el temps i l’onatge, aquest “forat” es tornarà a omplir per recuperar l’equilibri dels grans de sorra, i s’omplirà amb la sorra que es troba més amunt, la que és a la vora de la platja. He llegit que aquest equilibri es recupera més fàcilment si els grans de sorra són una mica grossos, com és el cas de les nostres platges.”


Doncs aquesta moció, el govern municipal de Malgrat no la va voler aprovar.

Fa uns dies que ha començat la draga de sorra davant del cap de la Tordera per tornar a omplir la platja de S’Abanell, a Blanes. L’ajuntament de Malgrat diu que no en sabia res, que ningú li havia comunicat el començament d’aquesta extracció de sorra.

Jo només em pregunto: si la moció s’hagués aprovat, si l’ajuntament s’hagués oposat a aquesta draga, s’hauria pogut evitar? No ho sé. Però si sé que, com que no s’ha volgut fer res, ara ens diuen que a ells ningú no els ha avisat. Es renten les mans. I d’això en diuen una bona gestió.

Espero equivocar-me, però no m’estranyaria gens que el proper hivern ni S’Abanell ni el cap de la Tordera tinguessin platja.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

la sorra que es va extreure la primera vegada va desapareixer de la platja de s'Abanell al cap de pocs dies.No va servir de res.
Que passarà ara?
Mentrestant davant de Malgrat es carreguen el fons marí amb el que comporta.
El govern de Malgrat es un caganer, incapaç de fer valer la seva opinió. No han fet ni faran res. Sempre van a remolc del que els hi mana el PSC.
El PP no cal parlar-ne, no compte.

Anònim ha dit...

El govern de Malgrat no va fer res per por, però sobretot per pura ignorància. No saben ni de que els parlen.

Anònim ha dit...

molts estudis de tècnics de l'Ajuntament per fer qué?
a on hem d'anar per fer sentir la nostra queixa?

Anònim ha dit...

El desgovern del país és total... entre Zapatero El Falso, Montilla la Seguidilla, i Campoy Amagaelcapsotalala, aquest país i el nostre poble no tenen res a fer...

Anònim ha dit...

La platja a la desembocadura de la Tordera ja ha desaparegut.
Des dels anys 70 n'ha desaparegut més de 100 metres. Però sobretot els darrers anys.