diumenge, d’abril 13, 2008

Per què serveix la Generalitat?

Des de la restauració de la Generalitat, el seu govern ha tingut encerts i fracassos, ha passat èpoques brillants i altres més opaques, però em fa l’efecte que mai havia estat a un nivell tan baix com ha estat aquestes darreres setmanes. Em refereixo al tema de la sequera (pertinaç com a les millors èpoques franquistes) i del seu tractament per part del govern català.

Que el senyor Montilla és una persona mediocre (per ocupar el càrrec que té) era una cosa que es sabia ja feia temps: només hem de veure el pobre paper que va tenir quan ocupava el càrrec de ministre d’indústria al govern central. Que l’aliança dels tres partits que formen el govern i que havien perdut les eleccions era una cosa gairebé impossible de gestionar, ja ho havíem dit alguna vegada. Així doncs, el que ha passat amb el tractament governamental de la sequera i la conseqüent manca d’aigua a Barcelona no ha d’estranyar a ningú.

Finalment, la solució haurà vingut del govern central. El govern de la Generalitat haurà fet el ridícul més absolut. El lema del senyor Montilla (menys banderes i més gestió), que molts varen aplaudir, en realitat s’ha convertit en menys banderes i menys gestió.

Si el senyor Montilla fos intel•ligent (per ocupar el càrrec que té) i tingués un mínim de vergonya política, dimitiria, per deixar pas a gent que pugui gestionar el país.

A no ser que el senyor Montilla sigui més intel•ligent del que creiem, i que la seva missió (la que li han donat o la que ell s’ha fixat) sigui la de demostrar que el govern de la Generalitat només serveix per gestionar els afers corrents d’una país descentralitzat, però que no serveix per fer, per tenir, una política pròpia. I ja comença a haver-hi molta gent a qui aquesta demostració està convencent.

I els seus socis independentistes? Com deia la Trinca, “narinant”.

La pregunta que ens fem és: per què serveix la Generalitat del senyor Montilla i dels seus comparses?

7 comentaris:

Anònim ha dit...

encara que sigui un tema diferent del que parles, ens podràs donar la teva opinió del viatge a Veneçuela de l'Alcaldessa i companyia?

Anònim ha dit...

Serveix perquè els convergents com tu no us penséssiu que aquest país és la vostra finca privada.

ssr ha dit...

Curiós comentari el de l'anònim de les 12:14, que no és capaç de donar cap argument...

Pel que fa al viatge a Veneçuela, he escoltat el que es va dir al darrer ple. Això de dir que hi va més d'una persona per si li passa alguna cosa i algú ha d'anar a l'hospital, és una solemne tonteria. Ara bé, una visita institucional a la casa que la família de l'explorador té a Caracas no em sembla pas malament. El problema és que el balanç de la visita serà difícil de fer si l'alcaldessa no ens el vol donar. I vista la manera com s'emprenya cada vegada que li pregunten per què fa un viatge, em fa l'efecte que el balanç d'aquest viatge no el tindrem pas gaire fàcilment. I és una llàstima, perquè penso que podria ser molt interessant. Potser algun dels seus acompanyants tindrà l'ocasió de fer-nos part del què han vist.

Anònim ha dit...

ssr:
s´hem refot que et consideris qualificat per valorar les meves capacitats.
Pel que fa a l´argument,és molt clar,encara que ,potser,a tu et sembli inexistent.

Anònim ha dit...

Pel que es dedueix de l'article fet per ssr. hi ha algú que s'ha de rascar bastant, dona a entendre que té molta picor i molt poca argumentació.

Anònim ha dit...

I molta fóbia a Convergència......perqué serà?

Anònim ha dit...

Això no és fòbia ,bonic.
La Generalitat no ha portat bé la problemàtica de la sequera.
Per començar ja no s´hi havien de enmerdar,ja que les competències en les conques de l´Ebre i Segre, continuen en mans del govern central.
Això és així per la misèria d´estatut que es va acceptar.
Penso que la realitat és aquesta.La
solució ve de Madrid perquè ens agradi o no en té les competències.