dimecres, d’abril 30, 2008

Quin embolic!

He de dir que no entenc res. No és estrany, ja que un no és pas massa intel•ligent, però la veritat és que la cosa és difícil d’entendre, encara que es tingui un coeficient intel•lectual relativament elevat. Em refereixo, una vegada més, al transvasament de l’aigua de l’Ebre a Barcelona per poder assegurar que no hi haurà restriccions d’aigua si no plou. Però em refereixo, sobre tot, a la votació d’ahir, al Congrés de Diputats, de les formacions dites catalanistes sobre el tal transvasament.

Començarem per CiU. Tots sabem que aquesta proposició de portar aigua del riu Ebre a Barcelona va ser proposada pel darrer govern d’aquesta federació, i que no es va fer, bé per l’oposició dels que ara estan al Govern de Catalunya, bé per manca de temps, bé per manca de voluntat. I ahir, CiU es va abstenir a la votació del Congrés. Per què? Oficialment per uns petits detalls. En realitat, per no perdre vots a Tarragona quan hi hagi eleccions. Varen posar, per davant del interès general, el seu interès particular de partit. Van ser, a la meva humil manera de veure les coses, incoherents. La meva conclusió és que un partit així està molt bé on està, a l’oposició. I que si segueix actuant així, hi estarà durant molt de temps.

I acabarem per ERC. Diuen sí al transvasament quan són Barcelona, diuen que no quan són Amposta i s’abstenen quan són Madrid. Incoherència total. No entro aquí a analitzar el per què d’aquesta incoherència, que té més d’oportunisme que d'altre cosa. Però no d’oportunisme de partit, sinó d’oportunisme personal. No entenc com algú pot votar a un partit que s’assembla tant a un penell.

Segons la meva manera de veure les coses, els dos partits catalanistes han “cantat” davant d’una situació d’emergència nacional. Pel que fa a una part de la població (no sé si majoritària o no), han perdut credibilitat. Molts podran pensar que aquests dos partits tenen molta preocupació per la identitat catalana, però que tenen molt poca preocupació per resoldre els problemes de la gent. Que han jugat amb les coses de menjar. No m’estranyaria gaire que a les properes eleccions no els votés ni la mare que els va matricular.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Trobo a faltar valoracions sobre la postura del PSC i del PSOE i d'ICV_EUA, No és incoherent la postura del PSC? I la del psoe?Ells van signar un document amb el compromís de no fer transvassaments. On és la coherència? ICV_EUA m'hauria de dir si tot el que van dir el 2003 sobre transvassar era mentida o no era ben cert del tot, perquè sinó que ara m'expliquin perquè si es pot trasvassar. per emergència? de qui? quan l'emergència és en altres llocs no compta?
Sobre CIU no penso que estigui sent tant incoherent- tot i que respecto la teva opinió-. Si estés CIU al govern tinc ben clar que el trasvassament tindria a dia d'avui el vot en contra de tot el tripartit per raons purament estratègiques i per desgastar. El que fan és posar de relleu la contradicció interna del tripartit. El que van demanar era una postura unitària al tripartit i aquesta postura no la veig. Així, doncs, l'abstenció és una posició coherent per a mi. Incoherent seria votar ara que NO al trasvassament. Si el vot hagués estat a favor jo hauria sentit decepció. És la meva modesta opinió.
NEUS

ssr ha dit...

Pel que respecta al PSC-PSOE, trobo la seva actuació correcta: hi ha hagut un problema, han decidit una solució per poder-hi fer front, encara que aquesta solució sigui incoherent amb el que deien quan eren oposició. Són gent que han entès que quan es governa s'han de prendre decisions per resoldre problemes, i aparcar consideracions ideològiques.

ICV ha estat coherent amb la darrera posició del seu conseller. Al que ja he criticat per la seva actuació en un altre escrit.

Penso que CiU hauria d'haver estat a l'alçada del problema. De fet, el president Pujol ha aprovat el transvasament. Si CiU ha preferit abstenir-se, ho ha fet per motius electorals a la zona de l'Ebre (o al menys així ho diu la Vanguàrdia d'avui)

Personalment, prefereixo els partits que, encara que estiguin a l'oposició, es comportin en temes importants com si estiguessin al govern.

Anònim ha dit...

Bé, és un aposició ben respectable, però el que avui publica La vanguardia no m'ho crec. Ho sento. Dubto molt que hi hagi disparitat de criteris a CIU sobre el tema. L'abstenció per mi era coherent. Ho segueixo dient. No es pot votar actuacions d'emergència sense estudis de cap classe. Tot ha estat improvisat i ja veurem les conseqüències. No em sembla que el paper del PSC hagi estat massa brillant. Jo crec que saben perfectament que és estar al govern, no els ve de nou. Per mi la conclusió és que els discursos del 2003 eren falsos i només retòrica. Porten 5 anys al govern el tripartit. Han tancat un cicle complert i no han estat capaços de fer cap mesura davant una situació que el 2003 ja es veia. No ens ha vingut ara la sequera. Portem molts anys d'episodis recurrents. Tú recordes els discursos del tripartit quan es va inaugurar la dessaladora de Blanes? els dessaladores havien de ser l'últim recurs. Ara resulta que és la seva principal proposta. mare meva! parlo amb enginyers d'Agbar que em diuen que els posen els pèls de punta algunes afirmacions que s'estan fent aquests dies sobre transvasaments temporals i estructures desmuntables. Això és un govern seriós? per mi no.
Bon cap de setmana i perdona el rotllo, però tenia ganes d'explicar el que penso. Hi ha coses que em fan empipar, sobretot, que els mitjans siguin capaços d'instal.lar a l'imaginari col.lectiu imatges que no corresponen a la veritat.

ssr ha dit...

Estic d'acord amb els teus comentaris sobre l'actuació del PSC-PSOE en aquest tema de l'aigua (he dit el mateix alguna vegada), però aprovo la seva decisió final.

I que el tripartit (o Entesa, o Malentesa) és un govern molt poc seriós, també hi estic d'acord, i ja ho he dit també alguna vegada. Que la seva posició davant la sequera ha estat ridícula, incoherent i ineficaç (que és el pitjor), segur que sí.

Sobre les darreres actuacions de CiU, en canvi, tenim una posició diferent. Potser sóc massa exigent. Però ja se sap, la gent gran som molt (i de vegades massa) rondinaires.

I gràcies pels comentaris, que aprecio molt.

Anònim ha dit...

No m'agradaria que pensis que t'ho dic per quedar bé, però els teus comentaris crítics també els aprecio. La crítica és sempre molt estimulant. Que no comparteixi el punt de vista no vol dir que no hagi valorat també el que dius.

Anònim ha dit...

senyor ssr, no menyspreis d'aquesta manera a votants de partits que pel que sembla no són els que vostè vota. a vegades s'ha d'estar més ben informat. ni tot és blanc ni tot és negre. i per cert, ni tot el que diu la premsa és tan objectiu.

ssr ha dit...

Un, modestament, no menysprea ningú. Diu el que pensa amb les informacions que té, i pot canviar d'opinió si li presenten arguments que el convencin. I vota, a cada votació, al partit que li sembla que ho farà millor, que no sempre és el mateix.