La Vanguardia del dissabte, 15 de gener de 1910 publicava una crònica de Malgrat amb diversos temes. El primer, per anunciar la fira de Sant Antoni Abat, que s’havia de celebrar el 17, fira que, ara fa cent anys, era important.
També s’assenyala que els elements conservadors de la vila estan satisfets que l’ex diputat del districte es presenti a la reelecció, i que s’està preparant la sembra de les patates.
Finalment, es presenta el condol al senyor Ignasi Viladevall i Gibert per la pèrdua de la seva filla Maria de la Mercè, que va morir amb poques hores de diferència de la mort de la seva cosina Enriqueta .
El senyor Viladevall i Gibert, llavors primer tinent d’alcalde, va ser elegit alcalde a les dues eleccions següents, sent alcalde del 1.918 al 1.923, i va ser, diuen, el primer alcalde que va abolir el règim caciquista que fins aleshores havia governat Malgrat.
Ignasi Viladevall i Gibert, nat l’any 1880 i mort l’any 1935, a l’edat de 55 anys, casat amb Anna Ridaura, va ser apotecari a Malgrat, succeint el seu sogre, Ramon Ridaura. Ramon Ridaura va ser junt amb Joan Esquena, metge, un dels dos col•laboradors malgratencs del Bolletí del Diccionari de La Llengua catalana que Mn. Antoni M. Alcover havia iniciat el 1901 des de Mallorca i que va arribar fins al 1936.
El fill d’Ignasi Viladevall, Joan Viladevall Ridaura, va obtenir el títol de farmacèutic l’any 1930.
1 comentari:
Publica un comentari a l'entrada