dilluns, de juny 13, 2011

Els “indignats” i la formació del nou ajuntament

L’alcaldessa va demanar a les desenes d'“indignats” que l'esperaven a la porta del centre cultural que no es generalitzi i discerneixin segons la feina feta. De manera que, implícitament, l’alcaldessa diu que la seva gestió a l’ajuntament respon plenament a la democràcia real.

Doncs, miri vostè, no és exactament així. I no és exactament així ja que a l’anterior legislatura va obtenir una majoria absoluta amb un pacte amb el PP, del que la única cosa publicitada va ser l’exigència de la regidora del PP de tenir un càrrec de confiança. Es a dir, una cosa molt similar al que podríem anomenar com a nepotisme.

A més, la gestió de la regidora del PP, a càrrec de la regidoria d’inserció laboral, no es pot qualificar de brillant, com es dedueix llegint el capítol 1.2.4.3 Activitats inserció laboral, del document Memòria Compte General 2010, publicat per l’ajuntament, i comptant els llocs de treball realment “insertats”.

Doncs bé, no solament es renova el pacte amb el PP, sinó que es renova amb una posició de l’alcaldessa molt menys sòlida que a la legislatura anterior, i corre el rumor que la mateixa regidora tindrà la mateixa regidoria. La conclusió lògica és que la inserció laboral és una de les preocupacions menors de l’equip de govern, ja que la tornen a confiar a una persona notòriament poc competent en aquesta qüestió.

Per altra banda, també s’ha dit que el pacte de govern entre els dos partits PSC i PP encara no s’ha enllestit, i que s’enllestirà desprès de l’elecció de l’alcalde. Xocant.

No és estrany, doncs, que els “indignats” no vegin clar el que passa a l’ajuntament. I els que no estem indignats, tampoc. Ja que la manera com s’ha constituït el nou govern municipal respon més a una continuïtat en el poder que a una voluntat de gestió eficaç en aquests temps de crisi. No s’han agafat els millors, sinó els que facilitaran que continuïn manant els mateixos. Tot molt legal, això sí.

Per això els “indignats” demanen un canvi de la llei electoral, de manera que els pactes es facin, obligatòriament, abans de l’elecció, potser amb una segona volta si no hi ha majoria absoluta. De manera que l’elector pugui saber a qui vota realment.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

PSC 2100 vots 6 regidors, CiU 1700 vots 5 regidors. PSC perd 600 vots i perd 2 regidors. CiU en guanya 300 vots i en guanya 2 regidors. Creus que CiU voldrà reformar la Llei electoral, si ha tingut aquesta sort?

Anònim ha dit...

L'únic objectiu de la Conxita és el de seguir gestionant la màxima quantitat de diner públic a fi de repartir sous entre esbirros, sequaços i contractes avantatjosos a empreses i professionals de la seva òrbita, professionals de partit que basen la seva vida laboral en les sigles PSOE.
Per aconseguir l'objectiu, si ha de pactar amb el dimoni, ho fa i es queda tant ampla. El poble és el de menys, l'importa una merda tot plegat, la seva ètica personal, de la que sovint s'omple la boca, la seva vanitat desbordada i el seu superego li permet perfectament d'actuar de la mateixa manera que ho faria un tirà.

Anònim ha dit...

El primer comentarista no coneix la llei electoral. És obvi. CIU guanya 2 regidors, perquè a les eleccions del 2007 la llei electoral (la mateixa) la va castigar injustament al fregar el 4rt regidor i no sumar-lo per només 7 vots. Aquest 4rt regidor injustament també es va sumar al PSC que curiosament havia baixat de número de vots i va veure augmentada la representació, és a dir, que el PSC va viure 4 anys de la rifeta i de la mala sort de CIu atropellant constantment a la resta de partits a l'oposició sense tenir un resultat prou representatiu.

Aquest cop era obvi que només que un lleuger increment de vots de CIU -tot i la quantitat de partits que es van presentar- els donaria el 4rt regidor. per tant, amb 300 facilment en tenien 5.

També era obvi que el PSC amb un lleuger descens en perderia com mínim el que tenia per "xiripa" i es podia quedar en 7. Però les urnes l'han castigat més del que pensava, sobretot el pacte amb el PP que, de fet, salta a la vista que se li menja bona part del terreny amb la seva política partidista i clientelar a l'àrea d'inserció. El PSC es queda en 6 i com vol continuar amb la politica suicida de pactar amb el PP, un partit que no aporta res al govern com s'ha pogut comprovar, el més segur és que la davallada no s'aturi.