diumenge, de juny 05, 2011

Pactes municipals

Ara fa una setmana de les eleccions i encara no tenim clar qui governarà Malgrat. Examinem, com qui examina un problema de matemàtiques, què pot passar.

D’entrada, només hi ha dos pactes a dos que poden assegurar una majoria absoluta: PSC + CiU, que sumarien 11 regidors, i PSC i ERC, que en sumarien 9. Recordem que 9 és majoria absoluta.

1 - PSC + CiU – difícil, ja que, si bé el PSC ha baixat de 8 a 6 i CiU ha pujat de 3 a 5, lògicament, l’alcaldia correspondria al PSC, que ha estat més votat. No em sembla que CiU se’n acontentés (i faria bé). Les baralles serien freqüents, l’equilibri molt inestable.

2 - PSC + ERC – suposo que donaria un cert poder a ERC, però, al meu modest entendre, a canvi d’enterrar aquesta formació per les properes eleccions municipals. M’imagino malament una convivència entre la defensora del cobriment de la riera i una actora significada del moviment Salvem la Riera. Encara que coses més estranyes s’han vist.

3 - PSC + PP, amb recolzaments puntuals d’ICV-EUiA – podria ser, ja que no crec que ICV-EUiA entri a formar part d’un equip de govern on hi hagi el PP. Però, per raons personals i altres interessos podrien donar recolzament puntual a un govern en minoria. Amb l’inconvenient per ICV-EUiA que hauria de desempatar molt sovint els 8 vots PSC + PP dels 8 de CiU + ERC, de manera que se li veuria el llautó molt ràpidament.

4 - CiU + ERC + ICV-EUiA – poc probable, ja que el regidor d’aquest darrer partit no vol fer, segons ha declarat, la pinça a la formació més votada, el que es compren per les raons que hem assenyalat fa un moment.

5 - CiU + ERC – no disposant de majoria absoluta, suposo que seria un equip de govern més inestable que el format per PSC + PP.

6 - CiU + ERC + PP – personalment, el veig molt complicat.

S’admeten apostes. Jo apostaria pel 3 en primer lloc i pel 2 després. Però haig de dir que mai he guanyat res a les apostes.

26 comentaris:

Anònim ha dit...

No has analitzat l' hipotètic "pacte d'esquerres" PSC+ERC+ICV que tants bons fruits a donat a Catalunya i que reclama el candidat d'ICV-EUA.

De totes maneres, a dia d'avui tens garantit l'èxit de la teva aposta. El pacte més probable és PSC+PP amb el suport "garantit i incondicional" d'ICV-EUA a l'ombra (no descartis que més endavant s'acabi acoplant al govern). Tota una demostració de principis de l'esquerra verda i alternativa.

Anònim ha dit...

Com que en tenia tants l'anterior candidat i els seus acòlits....

Anònim ha dit...

Bé, comencem una nova etapa en la que tot fa preveure que aquest candidat ens regalarà bones estones, i serà tot un model de coherència i valors verds, progressistes i sostenibles.

Anònim ha dit...

Opció 7 -
PSC + CiU + ERC + ICV-EUiA

Anònim ha dit...

Aquesta opció és poc probable, perquè el PSC no té cap intenció de pactar res amb CIU i ERC i ja té tancat un acord amb el PP que vol fer públic el proper dijous i que la seva cap de llista s'encarrega d'explicar a qui vol escoltar, regidories incloses.

Anònim ha dit...

Penso que sortirà PSOE+PP i ICV fent, quan convingui, el paperina a l'ombra.
Serà tota una experiència psicodèlica passar quatre anys més sota les arbitrarietats de personatges tant altament capacitats com la bijutera i la choped, entre totes dues reuneixen mig diploma d'anis del mono.
Altre cop l'analfabetisme al poder de la ma de la Campoy.

Anònim ha dit...

En Medina com sempre a favor del poder

Anònim ha dit...

Dues notícies ràpides després del post dels pactes, que no interessa parlar?

Anònim ha dit...

Jo crec que tan ERC com CIU estaven disposats al canvi i a pactar tan amb el Pp com amb ICV,però pel que es veu cap d'aquestes formacions volen cap canvi,perquè?no ho sabem quina mena de captació sectària produeix que a la Campoy no se li escapi ningú,estarem al cas aquests quatre anys a veure què passa,de fet l'oposició no ens va tan malament,la Conxi ha perdut dos regidors,de fet fa temps que va a la deriva perdent vots,en fi,haurà d'estar agraida al poble de Malgrat que li garantirà una bona jubilació.

Anònim ha dit...

I l'alacrà, en la seva naturalesa salvatge, no podrà evitar de pagar-ho amb més putades a la bona gent del seu poble.

Anònim ha dit...

Jo crec que a en "Medi" li poden fer un monument a alguna de les places que estan destruint, uii, perdó, arranjant. Ara un monument ben grosset... com ell, vaja!! Potser també ahuran de remodelar la sala de plens (mai millor anomenada). Aquests d'ICV són els "putos amos", uns veritables cracks de l'estratègia política.
Ah, i senyores del PP: us heu ben rifat a la Maria de las Nieves que es pensava que us tenia lligades....Santa innocència!!

Anònim ha dit...

opción 8
PSC + CiU + ERC

Anònim ha dit...

"ICV són els "putos amos", uns veritables cracks de l'estratègia política."

...i alguns uns ganduls altament qualificats.

Anònim ha dit...

Per no dir els "xaqueteros" que s'han passat a ERC, votant aquestes eleccions sense dissimular-ho directament a ERC. Ah! i tot això sota instruccions del sortint, que va encarregar-se de deixar "atado y bien atado", que el seu amic, no tingués els vots necessaris per agrupar un regidor. Això tampoc té paraula!

Anònim ha dit...

El que és un xaquetero és en Medina que del seu amic sortint va dir en el punt que l'havien deixat molt sol,llegeix l'article que això sí que no té pèrdua.Que a en Medina el coneix tothom,que té història,i tu més eh?com a les pròpies carns que el coneixes.El sortint es mereix els meus sincers agraïments per representar amb els ideals ben alts una iniciativa de debó,tu Medina estàs tan lluny d'això!

Anònim ha dit...

En Lasheras és una bona persona i ha estat un bon regidor, honrat i coherent i no toca vores amb el seu substitut que es vendria al millor postor, tan li son les dretes com les esquerres per cobrar i no treballar el que faci falta.

Anònim ha dit...

S'ha de dir i saber tot. La riera era tema Medina, ell hi treia benefici per la casa on viu que dona a la riera i la seva propietat pujava de valor. Va fer miques amb l'ajuda de ACA als de ICV de sempre que eren pro-riera.
En Medina es pro-propietat particular

Anònim ha dit...

Si els companys no el van votar per alguna cosa ha de ser. Potser el coneixen massa.

Anònim ha dit...

És curiós que amb tot aquest afair s'ha passat de la política a un tema personal.
Diuen que el temps posa a tothom al seu lloc o sigui que temps al temps.

Anònim ha dit...

Ja tens raó,ja,tan personal que hi han esposos,esposes,algunes que haurien d'haver estat candidates a l'alcaldia però que els anys de cotització d'altres ho han impedit,altres que d'una volada tornen al món de la política quan l'esposa es retira,cases vora el riu,partits populars que juguen a dues bandes i se sap i es coneix per molt que ho vulguin amagar,la cap que farà el que sigui per la cotització,ai,no que és pel poble,perdó,...en fi,que tot això fa una pudor que empesta,...sort que hi ha molta gent que no viu,ni depén de la política i pot viure en llibertat,per aquests sí que per molt que passi el temps es mantindran sempre ferms.

Cigro negre ha dit...

Despres d'anys d'estudi, tenia molt clar que nomes hi ha una cosa que agradi mes als politics que manar: manar aconseguint esfonsar als altres de manera se'ls aplani el terreny per les properes eleccions. Ara veig que estava equivocat: Amb les ganes que el PP te d'ensorrar als socialistes i tenint la possibilitat de deixar-los a l'oposició a Malgrat (i amb tot el que comportaria per a la llista del PSC...), no entenc con pacta amb ells, podent aconseguir politicament el mateix per part dels altres partits (CiU i ERC).
No ho entenc, alguna cosa se m'escapa...

Anònim ha dit...

Des de luego cigro,a més la campanya del PP en petit comité anava dirigida a dir que havien de guanyar els socialistes,de fet la major part dels seus votants no soporten als socialistes,per això voten el PP,serà qüestió de fer pedagogia i com que tots tenim coneguts o amics del PP,que també ens expliquen coses,els hi haurem de fer veure la realitat del tot plegat.Els que manen del PP de Malgrat actuen a esquenes dels seus votants i el que és més greu,no els hi diuen tota la veritat,se sap de primera mà.

Anònim ha dit...

Doncs jo crèia que la intenció per part de CiU i ERC era fer fora els socialistes si o si. Altra cosa és que no s'hagin avingut entre ells i de primeres s'hagin desmarcat uns i altres. Al final la Neus s'ha quedat sense alcaldia, que ja veurem que l'hi comporta internament, PPC s'ha n'anat amb els socialistes altra cop i ERC que jugava a ara si ara no al final CiU l'ha deixat amb el cul enlaire sense una cosa ni l'altre. De tots es sabut que no volien fer un pacte d'esquerres, ni amb els sociates ni amb en Medina menys. L'anterior cap de llista d'ICV ja se n'havia encarregat prou de deixar-ho clar a l'anterior cap de llista d'ERC. O no?

Anònim ha dit...

El pacte CIU ERC no tenia per objectiu fer fora els socialistes si o si. T'han informat malament. El principal objectiu és propicià l'alternança -una cosa ben democràtica d'altra banda- i fer possible un Malgrat més modern i dinàmic que tingui un govern més progressista, amb unes formes més correctes i que escolti a la gent. Si per aconseguir això cal canviar els socialistes aquest és un problema dels socialistes, no?. Potser fa massa temps que governen imposant les coses i sense escoltar.

També resulta estrany la insistència en el "pacte d'esquerres". Quin pacte d'esquerres pot defensar algú que perd el cul per pactar amb el PP sense cap escrúpol.

Per la Neus no cal patir. Segur que segueix treballant com ha fet fins ara. En el cas contrari no hagués estat així?.

Salut.

Anònim ha dit...

Un pacte progressista el de CiU i ERC? Te'n falta un, qui? el PPC, també progressista?
No em facis riure amb el teu progressisme de pa sucat amb oli, que ja veiem com destil.leu progressisme a la Generalitat, retallant a l'ensenyament i sanitat a tort i dret com també repartiu estopa a tort i dret a la Plaça Catalunya amb l'excusa de rentar la plaça. No em facis riure amb el teu progressisme.

Anònim ha dit...

Per riure el progressisme d'ICV-EUA a Malgrat i el progressisme del PSC-PSOE que alimenta el PP.