dimecres, de juny 15, 2011

Malgrat 1961 – Festa de Sant Joan i Sant Pau

Ja que sembla que s’ha instaurat el costum de no celebrar la festa de Sant Joan i Sant Pau, recordarem com es va celebrar l’any 1961, ara fa cinquanta anys, segona la ressenya de la Voz de Malgrat.


Com que a la corporació municipal sembla que hi ha gent que no té una idea clara d’aquesta festa, reproduïm les tres pàgines que mossèn Fèlix Paradeda li dedica a la seva obra La Vila de Malgrat i sos contorns. Amb la convicció, però, que no els interessarà gens ni mica, encara que la festa votiva els concerneixi personalment.



4 comentaris:

Anònim ha dit...

Com tu mateix bé dius: "Amb la convicció, però, que no els interessarà gens ni mica, encara que la festa votiva els concerneixi personalment." ...estan blindats, i ara, amb el nou govern que formaran encara més espanyolitzat, encara més. El patrimoni cultural del poble els hi sua, no així el seu patrimoni personal, l'únic patrimoni que els excita i motiva.

Anònim ha dit...

FESTA DE SANT JOAN I SANT PAU

A càrrec de l'Esbart Dansaire Mar Blava



Data d'Inici Celebració: 26-06-2011

Horari: 20 h

On es du a terme: Plaça de Josep Anselm Clavé

Organitza: Esbart Dansaire Mar Blava i Regidoria de Cultura

Cal que ens informem i contrastem la informació abans de manifestar certs comentaris!!

Un malgratenc indignadíssim.

ssr ha dit...

Benvolgut senyor indignadíssim: si la celebració de la festa de Sant Joan i Sant Pau es limita al que diu vostè, és que, efectivament, a la corporació municipal han entès molt poca cosa d'aquesta festa, que és, encara que a algú no li agradi, una festa religiosa d'acció de gràcies.

Ah, i prengui's un tranquil.litzant, que tanta indignació no pot ser bona per la salut.

Anònim ha dit...

Exacte, precisament el vot de vila és el compromís. El Ball de les Morratxes és un ball que es va popularitzar, no necessàriament vinculat al vot de vila i pren un paper secundari.
Ara, s'ha girat la truita, prenent-se com a acte únic i principal.