dimarts, de novembre 27, 2012

La contribució de l’any 2013


L’oposició a l’Ajuntament de Malgrat va aconseguir ahir aprovar la seva proposta d’ordenances municipals que preveuen una rebaixa del 6% per a tots els rebuts de l’IBI, que ja proposava el govern local, i una bonificació d’un 5% més per aquells rebuts domiciliats. Després d’un augment de la contribució del 16 % l’any passat, era normal que, a un ajuntament tan ben gestionat com és el malgratenc, on sembla que sobren els quartos, s’havia de fer una rebaixa.

El govern municipal havia previst una rebaixa del 6 %, l’oposició proposava afegir-hi un 5 % més pels que domiciliessin la contribució. Com que el govern es troba en minoria, era clar des de fa temps que s’hauria d’aplicar la proposta de l’oposició.

Però els polítics són tan espavilats que han convocat el ple extraordinari que havia de tractar el tema pel 26 de novembre. Les conclusions que trobem a Ràdio Palafolls diuen que “Per poder entrar en vigor l’any 2013, aquestes modificacions haurien d’estar aprovades i publicades al butlletí de la província abans del 31 de desembre, però segons ha pogut saber Ràdio Palafolls és materialment impossible, ja que després de la seva aprovació inicial cal 30 dies hàbils d’exposició pública per considerar-les aprovades. Des d’ara i fins a finals d’any queden menys de 30 dies hàbils, és a dir sense comptar festius, pel que les bonificacions i descomptes per aquest impost de l’IBI, quedaran en paper mullat, com a mínim per l’any vinent”.

Si això es confirma, els malgratencs es quedaran sense rebaixa durant l’any 2013. Naturalment, el govern municipal diu que la culpa és de l’oposició, i aquests diuen que la culpa ha sigut del govern. Mentre ells es barallen, els malgratencs es rascaran la butxaca.

Esperem que el que diu el diari digital Maresme360 sigui cert: “la cap de l'oposició, Neus Serra (CiU) defensa que hi ha marge més enllà de l'1 de gener per aplicar les noves ordenances aprovades en Ple”.

Sigui quin sigui el resultat, l’espectacle ha sigut lamentable.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Lamentable les llarguíssimes intervencions del regidor d’hisenda Antonio Puignou, s’entesta que els malgratencs paguem religiosament la contribució i no hi ha necessitat de fraccionament. Sembla mentida que aquestes manifestacions les faci una persona que cobra una sucosa jubilació com a ex director de la Caixa Catalunya i a la vegada cobra el sou de regidor de l’Ajuntament de Malgrat de Mar. Senyor meu al poble hi ha molts jubilats que ens costa pagar-ho en una sola vegada.

Anònim ha dit...

Hi ha un detall important que estàs obviant: les ordenances anaven a Ple el dia 8 de novembre. Qui les vas treure de l'ordre del dia?
qui va demanar arran d'això un ple extraordinari per a debatre-les? qui va posar la data?
t'estic donant pistes perquè no facis interpretacions simples

ssr ha dit...

Gràcies per aquestes dades, que tothom coneix. La pregunta que ens podem fer és perquè es va esperar al 8 de novembre per portar-ho al ple? Hi ha hagut molta innocència de la part d'alguns, i molta mala llet per la part d'altres.

I, en política, ser massa innocent també és un defecte.