dijous, de març 28, 2013

Una criaturada


Dèiem l’altre dia que el govern central es feia trampes a ell mateix (i a nosaltres, i a la Unió Europea), la darrera de les quals era la de retardar al mes de gener més de 5.000 milions de devolucions de l'impost de societats, l'IVA i l'IRPF. Doncs bé, Eurostat, la Oficina d’estadística europea, ha enxampat l’entremaliadura del govern central, i ha corregit el dèficit afegint-hi més de 2.000 milions (exactament, 2.476), de manera que, per ara el dèficit queda en un 6,98 % del PIB i no en el 6,74 % anunciat.

La senyora Fdz Currás (ben coneguda a Galícia on va ser consellera d’Hisenda de la Xunta) ha dit que la culpa és d’Eurostat per haver canviat les regles. La resposta ha estat contundent: “Eurostat no ha canviat el mètode, senzillament hem descobert que el mètode utilitzat pel govern espanyol era incorrecte”. Excuses de criatures.

Tot seria una criaturada si no fos que moltes empreses han tingut problemes de tresoreria a final d’any pel retràs de les devolucions. I aquí, és clar, ningú demana disculpes. I el president del govern a Paris a veure el partit de futbol.