diumenge, de gener 28, 2007

Època de balanç (4)

Quan es vol fer un balanç del què ha fet un grup minoritari que s’ha integrat en el govern municipal, la tasca és complicada, ja que no saps si el que s’ha pogut fer ha estat perquè no ho volien fer o perquè han hagut de transigir amb els seus socis.

El grup de CiU té les regidories següents:

Comerç, Turisme i Pagesia
Planificació Urbanística i Territori
Obra Pública, Serveis i Platges
Sanitat

La portaveu del grup té al seu càrrec les dues primeres regidories, quedant cadascuna de les altres dues a càrrec de cadascun dels dos altres regidors de la formació.


Què han fet?

Llegim el Parlem-ne, butlletí de CiU, que s’ha publicat de manera irregular l’any 2006 (gener, març, dedicat a l’estatut, abril i desembre). Hi trobem la llista següent d’actuacions del grup CiU (entre parèntesi la regidoria corresponent):

1 - Projecte de millora del Passeig de Llevant (Planificació Urbanística i Territori)
2 - Estudi i Pla de dinamització del mercat municipal (Comerç, Turisme i Pagesia)
3 - Projecte de restauració de les antigues reixes de can Campassol (Obra Pública, Serveis i Platges)
4 - Autobús hospitalari (Sanitat)
5 - III jornades gastronòmiques del fesol del ganxet (Comerç, Turisme i Pagesia)
6 - Signatura d’un conveni per a un estudi de rehabilitació del barri del Castell (Planificació Urbanística i Territori)
7 - Projecte de redacció del primer pla local d’habitatge (Planificació Urbanística i Territori)
8 - Creació d’un espai lúdic per a gent gran a can Campassol (Sanitat)

També s’ha fet una declaració en defensa de la recuperació i del manteniment de la torre de can Serra (Parlem-ne del mes d’abril) i s’han aprovat les noves ordenances contra el soroll (regidoria de Planificació Urbanística i Territori) i sobre la tinença d’animals (regidoria de Sanitat).

Em sembla que la regidoria de Sanitat és la única que ha fet una bona feina, probablement perquè tenia menys interferències amb l’autoritat.


Què no han fet?

S’ha continuat, malgrat tenir a les seves mans la regidoria de Planificació Urbanística i Territori, amb el mateix tipus d’urbanisme especulatiu que el que impera a Malgrat des de fa més de vint anys. No hem sentit a dir res al grup de CiU sobre la conveniència d’un canvi en aquest sentit. El projecte del pla d’habitatge serà una resposta?

No s’ha vist cap actuació de la regidoria de Comerç per oposar-se al nou centre comercial de Santa Susanna, malgrat que sembla que hi ha motius per pensar que pot ser il•legal, i que, de tota evidència, perjudicarà al comerç de Malgrat. Serà que no se n’han assabentat o que ho han deixat córrer, ja que l’alcalde de la població veïna és (o era, ja que l’han fet dimitir fa poc) de la federació?


Què volen fer?

No en sabem res, al menys oficialment.

Al Som-hi de gener se’ns diu que el lema escollit per a la pre-campanya és “Preparats, llestos,... canvi”. També se’ns diu que Malgrat demana i necessita aire fresc, noves idees. Res d’això, però, ens diu quines seran aquestes noves idees que la federació ens proposarà.

També es defensa el pacte que varen fer ara fa quatre anys, dient que aquest exercici els ha permès de fer-se grans i d’estar més preparats. I en això tenen raó: el fet d’haver estat quatre anys al govern els ha ensenyat què és en realitat un ajuntament i com funciona. El problema, però, és que estan molt (massa) identificats amb la situació actual i que, els que volen un canvi aniran, si CiU no fa un esforç important per dir què volen fer, cap a una altre opció. Podria ser que el resultat del pacte sigui, per CiU, com l’abraçada amb un ós, de la que difícilment te’n pots recuperar.

Si ara anem al blog de la portaveu, hi trobem una formosa carta als reis mags, on diu ens falta un camp de futbol nou, on els nens i nenes que els agrada aquest esport puguin jugar sense perill de lesions, un Passeig Marítim arreglat, un projecte digne pel Barri Antic, un mercat municipal modern, etc,etc.......

Per ara és tot el que tenim de les noves idees, que és ben poc. Esperem que aviat podrem saber què és al que CiU ens proposa de bo dins del etc,etc..... Em temo que, en el fons, sigui més del mateix. Ja ho sabrem.