dijous, de març 06, 2008

A qui no votarem i per què


En Janí i jo hem avançat la jornada de reflexió. L’hem aprofitada, ja que tenim el nostre vot decidit fa temps, per reflexionar sobre a qui no votarem i perquè.

No votarem ICV-EA,

- Perquè no sabem qui són ni entenem el què proposen.
- Perquè les seves sigles són una sopa de lletres.
- Perquè són els antics comunistes, disfressats d’ecologistes.
- Perquè s’estimen més que milers de persones aguantin cada dia hores d’embussos abans de fer les obres necessàries, ja que fa falta, diuen, una nova cultura del transport.
- Perquè no els agrada que encenem els llums, ni la calefacció, ni que obrim l’aixeta.
- Perquè, quan tenen accés al poder, com passa ara a Catalunya, el primer que fan és prohibir coses, limitar-nos la velocitat amb falses excuses, ja que es creuen més llestos que nosaltres.


No votarem al PP,

- Perquè utilitza la persecució de la llengua catalana per arreplegar vots arreu d’Espanya, ja que aquí no en tindran gaires.
- Perquè diuen que hi ha un dret superior als altres drets, i és que els pares tenen el dret d’escollir la llengua de les escoles públiques. Raona el PP que Catalunya és Espanya i que, per tant, s’ha de poder escollir l’ensenyament en castellà. Sap el PP, que Catalunya té una cultura pròpia, una llengua pròpia i unes costums pròpies. Sap el PP que, amb la immersió lingüística catalana, s’ha permès a milers de fills de gent de parla castellana integrar-se en un país bilingüe. Sense aquesta política d’immersió lingüística, s’haurien creat guetos i s’haurien disminuït les oportunitats d’aquesta part de població.
- Perquè a Alacant han tallat la senyal de TV3.
- Perquè tenen una demagògia tan grossa sobre el transvasament de l’Ebre cap al sud que ens fan fàstic, intel•lectualment parlant.
- Perquè han denunciat al Tribunal Constitucional alguns articles del nou estatut que són idèntics a articles que ells mateixos han aprovat a altres estatuts.
- Perquè han descobert que atacar Catalunya i la seva cultura els hi dona vots, que els és rentable, i perquè no els importa les conseqüències que aquests atacs puguin tenir per la convivència territorial, que poden ser nefastes.
- Perquè són uns irresponsables.


No votarem ERC,

- Perquè diuen que són partidaris de la independència de Catalunya i s’alien, per governar Catalunya, amb al PSOE, que s’oposa radicalment a la sobirania.
- Perquè varen votar no al nou estatut i ara es queixen de que no es compleixi.
- Perquè, segons ha dit el seu expresident Heribert Barrera, “han ofert un espectacle patètic durant quatre anys, recolzant incondicional i gratuïtament l’agressor”
- Perquè fan gala d’haver tret la línia de molt alta tensió que ha de connectar elèctricament Catalunya amb França del programa d’inversions de la Generalitat de Catalunya.
- Perquè sembla que s’estimen més escalfar la poltrona que fer una política coherent i comprensible per la població.
- Perquè són republicans.


No votarem el PSC (PSOE),

- Perquè és un partit sucursal, que no pot defensar el nostre interès al Congrés de Diputats ja que, no tenint un grup independent, ha de votar el que mani l’amo.
- Perquè el seu amo, i ells amb el seu vot, han retallat el nou estatut a la capital del regne.
- Perquè no respecten el parlament de Catalunya: no defensen des del govern català, com seria la seva obligació, la moció del parlament sobre el traçat de la via del AVE pel centre de Barcelona, amb l’excusa de què aquest traçat no és de la seva competència. Es a dir, reconeixen que el govern central té carta blanca per fer el que vulgui al nostre territori, sense que nosaltres hi tinguem res a dir.
- Perquè la seva candidata ens diu que tindrem un finançament comparable al de les dues comunitats forals, però no ens explica com.
- Perquè en tenim un exemplar a Malgrat que fa una política que podríem titllar de porca misèria, i que, a més, va a la llista del PSC (PSOE) pel congrés de diputats.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Vagi per endavant: tens tota la llibertat del món per definir-te políticament... només faltaria.... Ara bé, penso que també hauríes de dir a quí votaràs (queda bastant clar) i perquè (d'això no en dius res).

Anònim ha dit...

Quina idea més brillant, anirem tota a votar convergència i unió, els d'aquí, els entranyables conciutadans que varen fer possible el nomenament de l'Aznar com a president de govern amb vuit anys de còlera trenta anys més tard que aquest s'extingís. El partit dels Romas, Penafretes i tutti quanti a quin més ciutadà Sr. Esteve, el partit que va propulsar la privatització de la sanitat i l'educació, el partit que en vint anys de govern no va fer cap altre moviment que no anes dirigit a perpetuar el poder aquí a canvi de renunciar als principis nacionals. Dreta, dreta reaccionaria i acomodatícia que ha demostrat abastament quin és el seu perfil i concepte de país petit.
Si penses abstenir-te o votar en blanc, cosa que no se'n desprèn del teu fil, pots eliminar el missatge, jo el que pretenc és només posar els punts sobre les is del teu anàlisi de política actual.

Anònim ha dit...

converMERDA i Unió

ssr ha dit...

Algú ha tret conclusions sense tenir en compte totes les dades. Dades que són relativament senzilles de completar.

Anònim ha dit...

Una evident mostra de prejudicis i conclusions massa precipitades. De la lectura del post jo no he tret pas les mateixes conclusions, sobretot, si ho relaciono amb altres posts que has escrit abans, però la gent és així, especialment alguna gent.

Anònim ha dit...

que si noi , que si, tens tota la raó, ale tots a votar a ciu, tu alucinesss

Anònim ha dit...

carai, resulta que ets de ciu. ara ho veig tot clar. alguns arguments que utilitzes són contaminats per mitjans de comunicació i per onades "en contra de". i després de veure que no has contestat, encara no pots dir el perquè sí vas votar ciu?