dilluns, de gener 15, 2007

La torre de la vídua de can Sala. I ara què?


El post de Malgrat Confidencial anunciant la compra de la torre per part de l’ajuntament ha provocat un debat apassionat: 38 comentaris a l’hora actual, algun d’ells molt interessant, d’altres no tant, però mostra que l’ambient està escalfat. I l’ambient està escalfat perquè les eleccions s’acosten.

Si no recordo malament, la plataforma que s’ha creat per aconseguir que la torre quedi com patrimoni del poble ha estat la segona de les que s’han creat a Malgrat. La primera va ser la de defensa de can Campassol. Sembla que la societat civil ha tornat a despertar.

Alguns han felicitat l’ajuntament pel que s’ha fet. Penso que l’ajuntament ha actuat perquè ha sentit que la iniciativa anava prenent força, i perquè no fer res podria ser perillós. Perillós pel resultat de les eleccions i perillós per una possible demanda de responsabilitats penals. La realitat és que durant massa temps l'ajuntament no se n’ha ocupat. Com deien en el manifest llegit l’onze de novembre passat, “les finestres no s’han tancat, la cúpula ha caigut i la pluja continua malmetent els frescos dels sostres”. Personalment, no puc pas felicitar a l’ajuntament: probablement a causa del seu retràs a actuar, les obres de rehabilitació costaran més del que haurien costat si s’haguessin pres abans algunes mesures gens oneroses (es parla dun cost de 750000 € per rehabilitar la torre)

I de la plataforma, què en quedarà? Als comentaris que s’han fet a Malgrat Confidencial ja se’n comença a parlar. Jo hi veig tres possibilitats:

- La plataforma es dissol i alguns dels seus membres son “fitxats” pels partits per les properes eleccions.
- La plataforma continua, amb altres objectius.
- La plataforma s’organitza i es presenta a les eleccions com a grup independent.

Personalment, l’opció que m’agradaria més és la segona. Els que han composat la plataforma han demostrat que tenen possibilitats de plantejar temes interessants i de trobar els bons arguments (en el sentit més ampli de la paraula) per assolir el què es proposen. Però aquest tipus de plataforma no és, normalment, quelcom que duri. Es, gairebé sempre, una associació de persones unides per un objectiu; quan aquest objectiu canvia, la gent es dispersa.

Presentar-se com un grup independent és una opció que sembla interessant a primera vista. Però per governar un ajuntament fa falta una organització, una certa rutina de la gestió. I això no ho acostuma a tenir una plataforma d’aquest tipus. Em sembla, doncs, que aquesta opció no és gaire probable.

Per tant, penso que el que passarà és que la plataforma es dissoldrà, i que alguns dels seus membres seran “fitxats” per guanyar vots a les properes eleccions.

No haurem d’esperar massa temps per veure quin és el desenllaç de la plataforma.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola què tal!!!, t'escric perque també es va formar la Plataforma per salvaguardar el castell (torreta), jo vaig signar a favor de que treièssin el barret i soc un ciutadà normal i corrent i sense cap atribució política, potser les coses es van barrejar amb ERC, pero jo vai signar com a ciutada no com a partit. potser es va disoldre abans d'hora aquesta. Ai no ho se!!! adeu

MC ha dit...

ssr:

ssshhh no ho diguis a ningú però gairebé l'encertes...

gràcies per esmentar el bloc i el post.

salut i endavant