divendres, de març 30, 2007

Greenpeace i urbanisme


Moltes vegades he criticat les organitzacions ecologistes com Greenpeace. Avui, no. Avui he de felicitar aquesta organització. Ha creat un decàleg per un urbanisme sostenible. L’he llegit i el trobo encertat i, el que és tant o més important, no massa radical. Si s’aconseguís aplicar, la qualitat de vida milloraria de manera molt sensible.

Trobo que és un bon avis per a navegants arran de les properes eleccions municipals. També per Malgrat, on durant molts anys s'ha anat augmentant la densitat de construcció i s'ha optat per un urbanisme especulatiu.

Si hi ha algú que tingui interès en consultar aquest decàleg, el pot trobar aquí.

Seria interessant que els membres del govern municipal que es manifesten com a religiosos i creients i als que la boca se’ls omple amb l’expressió d’urbanisme sostenible, fessin l’esforç de llegir aquest decàleg, fessin examen de consciència i es confessessin, no ja dels pecats venials que haurien pogut cometre contra el dit decàleg, sinó dels pecats mortals. Desprès, una bona contrició i un propòsit d’esmena els facilitarien l’entrada al paradís dels que, de veritat i no només de boca, estan per un urbanisme sostenible.