dimarts, de març 27, 2007

Més sobre TV3 al País Valencià


Reprodueixo un comunicat de l’ACPV d’avui sobre el tema de les emissions de TV3 al País Valencià. Hi veiem que el ministeri d’Indústria es desentén del problema. Que jo sàpiga, el ministre d’indústria es diu Joan Clos, i era, fins fa poc, alcalde de Barcelona. No seria també a ell a qui en Luis Llach hauria d’haver titllat d’anticatalà?

ACPV (Acció Cultural del País Valencià) reclama als partits que donen suport al govern (PSPV-PSC, EUPV, ICV i ERC) a prendre mesures pràctiques i concretes perquè el Ministeri d'Indústria evite el tancament de les emissions de TV3 al País Valencià

Si s’ha vist TV3 al País Valencià durant més de vint anys, ha estat gràcies a acords verbals (fins i tot amb Zaplana) sempre respectats fins ara.

27.03.2007

Les declaracions del portaveu del govern valencià del passat 23 de març van ser molt clares: la Generalitat valenciana no contempla cap possibilitat d’acord amb la Generalitat de Catalunya, i la decisió de tancar les emissions de TV3 al País Valencià és irreversible. Per tant, la via del diàleg amb el govern de Camps és una via morta, i insistir en ella quan el tancament de les emissions pot ser imminent és pitjor que ineficaç i inútil.

D’altra banda, les declaracions de responsables del Ministeri d’Indústria el passat 19 de març, reiterades novament ahir, en el sentit que el Ministeri es desentén de l’acord respecte a les emissions de TV3 al País Valencià, significa que el govern espanyol deixa en mans del PP valencià la continuïtat d’aquestes emissions. A més de destacar que si ha estat possible veure TV3 al País Valencià durant més de vint anys ha estat sempre gràcies a acords verbals amb diferents administracions (incloent-hi les del PP), fins ara respectats, la decisió del Ministeri deixa només una possibilitat real per a evitar el tancament de TV3 al País Valencià: la intervenció ferma i decidida dels partits que donen suport al govern espanyol.

Aquesta conclusió es fa encara més evident després que avui mateix la Generalitat valenciana haja tornat a enviar dos funcionaris per a requerir novament a Acció Cultural el tancament voluntari de les emissions. En haver-nos negat novament, ara la Generalitat valenciana necessita d’una ordre judicial per a procedir al tancament forçós, i aquesta ordre pot venir en qualsevol moment.

La negativa del Govern valencià a qualsevol mena de diàleg i a interrompre el procés de tancament, i la decisió del Ministeri de desentendre’s del conflicte, significa que si els partits que donen suport al govern espanyol no prenen mesures fermes i clares, el tancament de les emissions de TV3 al País Valencià es produirà finalment en qüestió de dies, i si bé el PP serà responsable d’aquesta censura, haurem de parlar per l’altra banda de responsabilitats per omissió o indecisió.