diumenge, de març 25, 2007

Una bona notícia a Palafolls, bona també per Malgrat


Tal com estava previst, el dia 23 es va celebrar una reunió entre la Generalitat, Inditex i l’alcalde de Palafolls per decidir sobre el permís d’instal•lació d’un centre de logística de l’empresa Inditex a Palafolls. Aquest centre, si es fa, podria donar feina a 500 persones. Ja n’he parlat una altra vegada.

La conselleria de Medi Ambient de la Generalitat no volia donar el permís necessari a aquesta instal•lació, ja que un vint per cent del terreny es troba en zona inundable. L’empresa havia manifestat la seva intenció, si no hi havia una solució abans de la Setmana Santa, d’instal•lar el centre a Saragossa.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) va aturar el procés en declarar inundables part dels terrenys triats. Una reunió in extremis al Parlament amb la presència del president Montilla sembla haver desencallat una situació que estava aturada des del mes d’agost passat. La solució trobada consisteix en que Inditex haurà de presentar un projecte d’adequació ambiental i hidràulica a les rieres de Vallmanya i Reixac, i determinar la destinació final de les aigües residuals que generarà el sector. Aquest són els deures que ha posat el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, a Inditex a canvi de donar el vistiplau a la implantació de la multinacional tèxtil al polígon de Can Puigvert, i que l'empresa, diuen els diaris, ha acceptat.

L’alcalde de Palafolls, Valentí Agustí explica que les millores plantejades a les dues rieres «ni són fàcils ni molt menys barates», però confia en la voluntat d’Inditex de resoldre l’entrebanc al més aviat possible.

En resum, una bona notícia per l’alt Maresme. Cinc cents llocs de treball, encara que no siguin molt qualificats, és una injecció econòmica molt important. Una part, segurament, anirà a parar a Malgrat. I respectant el Medi Ambient.

Felicito des d’aquí al president Montilla per la seva implicació i a l’alcalde de Palafolls, per la seva perseverànça. Han trobat, segons sembla, un equilibri no sempre fàcil entre l'economia i el medi ambient.