dimecres, d’octubre 10, 2007

Enguany ha fet quaranta anys del tricu-tricu


Aquest estiu ha fet quaranta anys de la inauguració del tricu-tricu. En efecte, el 10 d’octubre del 1966 el Sr. Joan Viladevall presentà una instància a l’ajuntament oferint-se a realitzar un servei turístic de viatgers mitjançant un vehicle tractor amb dos remolcs, que transportarien els turistes des de les drassanes fins a la punta de la Tordera.

El projecte es va aprovar el 30 de juny del 1967 amb caràcter d’exclusiva pels anys 1967 i 1968.

El trajecte originari sortia de l’Astillero i arribava fins a la punta de la Tordera passant pel Passeig marítim, pels carrers Sant Esteve, Sant Elm i el camí de la Pomareda, per un preu de cinc pessetes (3 cèntims d’euro).

L’any 1968 es va sol•licitar una modificació del recorregut, amb aturades al centre de la vila: carrers Sant Esteve, Blanch, del Carme, de Mar, Sant Esteve i novament Passeig Marítim.


Recordem aquesta efemèride en homenatge al Sr. Joan Viladevall, “Juanito” per tothom que el va conèixer, i al seu geni com a inventor i com a pintor: un dels personatges més interessants del Malgrat del segle passat.

Font: Malgrat de Mar, crònica d’un segle

1 comentari:

Anònim ha dit...

Felicitats per el petit recordatori d'en Juanito. Per a mi va ser i serà el crac dels cracs de Malgrat de Mar. M'agradaria que exposesis més coses d'aquest personatge.