dissabte, d’octubre 06, 2007

Un procés participatiu

Llegeixo al diari Maresme:

El procés participatiu per a l’elaboració del Programa d’Actuació Municipal (PAM) i els pressupostos de l’any 2008 de l’ajuntament de Mataró compta des d’avui amb una nova eina a Internet. Es tracta d’un bloc que es pot visitar a l’adreça http://mataroparticipa.blogspot.com que permetrà als ciutadans enviar els seus comentaris sobre els temes relatius al PAM i el pressupost.

No sé quin impacte tindrà aquesta eina que l’ajuntament de Mataró posa a la disposició del ciutadà. Però sembla demostrar que els responsables de la Casa Gran de la capital del Maresme creuen en una democràcia avançada, on el ciutadà té el seu mot a dir, i on se l’escoltarà.

He aplaudit l’aparició a Malgrat del butlletí municipal, butlletí que a alguns els sembla més propagandístic que informatiu. A mi, al contrari, em sembla una eina de comunicació entre l’ajuntament i els malgratencs, instrument que té la seva utilitat. Si jo fos el responsable dels afers de l’ajuntament, miraria de molt a prop la iniciativa dels de Mataró. Si aquesta iniciativa es copiés a Malgrat, seria un altre important pas cap a la participació del ciutadà. I ajudaria, molt probablement, a reduir l’abstencionisme a l’hora de votar.

Que, suposo, és el que es vol. O potser m’equivoco?