dimecres, de gener 30, 2013

El nyap de Lloret


No tinc el gust de conèixer el senyor Xavier Crespo, ex alcalde de Lloret i diputat al Parlament de Catalunya. No tinc la menor idea de si ha acceptat diners del senyor Petrov o no. De manera que no sé si hauria o no de dimitir per presumpta corrupció. En canvi, penso que, si el que diu el diari és veritat, hauria de dimitir per ser un ruc o per pensar que els seus electors i el públic en general ho són. Deia el diari d’ahir:

"No vaig rebre cap regal de Petrov", ha reiterat, i sobre el viatge a Rússia, ha aclarit que va ser perquè "volia saber fins a quin punt aquesta empresa tenia capacitat per fer un projecte a Lloret". Crespo ha explicat que Petrov va informar que "l'empresa formava part del grup Gazprom i es dedicava a fer manteniment de gasoductes". Així, "el viatge ho va pagar ell" i "vaig estar un dia a Rússia".

Creu de veritat el senyor Crespo, que suposo parla el rus com jo, que amb un sol i únic dia d’estada a Moscou es podria assabentar de si l’empresa del senyor Petrov era o no capaç de fer un projecte a Lloret o a qualsevol altre lloc del món? Quan arribes a Moscou, et trobes perdut, no entens res. Si no t’acompanya algú, se’t queda un posat de gamarús que espanta. I el senyor Crespo, segurament acompanyat d’alguna persona lligada al senyor Petrov, va ser transportat d’un lloc a un altre, es va entrevistar segurament amb gent que no sabia ni qui eren, i el traductor segurament li va explicar el que convenia als interessos del que pagava el viatge. És impossible, en un país com Rússia, en un sol dia, treure l’aigua clara de les característiques d’una empresa, i això encara que tinguis bons contactes (si tens bons contactes, ja no cal que facis cap viatge).

No sé si el senyor Crespo va fer un o dos viatges a Rússia pagats pel senyor Petrov. Ni m’interessa, ni penso que sigui important. No es compra un alcalde amb un parell de viatges a Rússia (com no es compra un president de la Generalitat valenciana amb mitja dotzena de vestits, encara que siguin cars). Una altre cosa seria que el senyor Crespo s’hagués embutxacat una part dels 270.000 euros que havien d’anar als equips de futbol i de hoquei. Això ho decidirà la justícia. El que m’interessa del cas és que un polític (repeteixo, si el que diu el diari és veritat) sigui tan tonto o pensi que ho són els altres. A un polític d’aquest nivell, jo el convidaria a dir adéu al seu escó de parlamentari.

És clar que el pitjor de tot, és el nyap que la seva "brillant" gestió russa deixa a Lloret, nyap que ja veurem quants anys queda empantanat.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Excel·lent article, enhorabona!
I diuen que el tal Crespo és un dels caps pensants de Convergència? Anem bé per arribar a Itaca.