divendres, de març 23, 2007

Tres entrevistes




El diari El Punt ha publicat tres entrevistes a les tres candidates principals a l’alcaldia de Malgrat. Encara sabent que en aquestes entrevistes, que són relativament curtes, l’entrevistat no es pot esplaiar com seria desitjable, m’atreveixo a comentar-ne el que m’ha semblat més interessant.

10 de març del 2007 – Neus Serra

- No té carnet de CiU: ja té mèrit que per una formació com CiU es presenti com a cap de llista algú que no té carnet. S’ha d’interpretar que la candidata val molt o que el CiU local no té ningú que tingui la vàlua suficient?

- No hi ha hagut esculls insalvables en el pacte amb el PSC i el PP: serà perquè han estat molt convincents i s’han acceptat els seus projectes, o serà perquè han cedit molt?

- La nostra targeta de presentació és una feina de quatre anys, sense soroll, sense escàndols, molt constant i perseverant: el balanç que fa en la pregunta següent es limita al bus hospitalari i al pla de dinamització del turisme i del comerç.


15 de març del 2007 – Teresa Verdaguer

- Amb quatre regidors se’ns obria una bona oportunitat per entrar al govern. Però el moment d’eufòria va passar molt ràpidament i aviat ens vam adonar de la barrera que significava pactar amb el partit socialista i en especial amb l’alcaldessa Conxita Campoy: tota una declaració d’incompatibilitat amb l’alcaldessa actual.

- Érem llavors i ho som ara conscients que un govern de pactes significa cedir: vol dir que hi podria haver un pacte amb el PSC si es troba amb una posició més flexible?

- Estic a favor dels mandats limitats: diu la regidora que l’ofici d’alcalde o de regidor no ha de ser l’ofici de la teva vida. Personalment hi estic d’acord, però no amb el de limitar per llei la durada dels mandats.

- Volem un poble on la gent es guanyi la vida en pau i amb bona convivència. Volem un poble amb un creixement natural i assumible. Volem més diners per a Serveis Socials i un canvi en les directrius que s’apliquen. Volem fomentar els espais públics de lliure accés, centres de dia per a gent gran, habitatges protegits... Volem apostar pel sentit de poble, pel bon veïnatge: sembla clar que proposen un augment de l’acció social de l’ajuntament i un urbanisme menys especulatiu. Ho podran fer si guanyen?

- Estem oberts a tots els pactes, fins i tot amb el PP: a nivell local, si els regidors del PP són de l’ala moderada del partit, per què no? Encara que sembli un pacte contra natura i que sigui difícil d’explicar.


20 de març del 2007 – Conxita Campoy

- Tinc una mica la sensació que tots els partits van contra l’alcaldessa: res d’estrany abans de les eleccions. Una vegada passades, veurem el que passa. Sembla que es vulgui fer un xic la víctima.

- Que l’excusa sigui perquè fa setze anys que sóc alcaldessa, ho trobo una mica pobre, la veritat: sento discrepar. Un càrrec públic o privat, exercit durant molts anys, perd eficàcia i crea circuits d’influència paral•lels que solen perjudicar l’actuació. Ho diu qualsevol manual de gestió.

- Hem complert un 90,5 % del nostre programa: realment, la xifra em sembla massa precisa per ser exacta. Voldria dir que els programes de les altres forces que han integrat el pacte només han pogut fer el 10 % del què tenien programat o que els programes eren molt semblants?

- ERC exigia l’alcaldia compartida: en efecte, aquesta exigència semblava fora de lloc.

- ERC exigia la retirada del pla general, document que havia costat tres anys de feina: l’argument dels tres anys de feina no em sembla correcte. Es que el pla general era bo o no? Si ERC considerava, i jo hi estic d’acord, que el pla general no era bo, feia bé de demanar la seva retirada.

- Projectes que avalen la gestió: del 2003 cap aquí s’ha fet el Ramon Turró, la part del Països Catalans, l’ampliació del parc Francesc Macià, el nou pas subterrani de Renfe, s’ha elaborat el pla d’habitatge de pisos de protecció oficial, estem a punt de tirar endavant el projecte de pisos de lloguer, s’està fent la primera llar d’infants municipal, s’ha remodelat l’eix viari del Passada-Girona...: res sobre el medi ambient, per exemple. Cap gestió sobre el delta de la Tordera, ni sobre l’estació depuradora?

- Si jo hagués perdut la il•lusió o estigués cansada per continuar treballant per Malgrat seria la primera a deixar l'alcaldia: tornem al que hem dit abans, una durada massa llarga no acostuma a ser bona per la gestió. El darrer que se’n dóna compta acostuma a ser el protagonista. I els que l’aconsellen no li volen fer veure per por que un altre candidat no tregui tant de vots.

- Malgrat no serà mai ni un Girona ni un Tossa: trobo aquesta frase un xic difícil d’entendre. Suposo que la diu per defensar-se de les crítiques al criteri urbanístic que s’ha seguit aquests darrers anys, probablement massa especulatiu.

- Malgrat té aspectes bons i dolents, i és el municipi que tenim i que hem d’adaptar per les noves necessitats i reptes que ens arriben: totalment d’acord, però de quina manera?


Fins aquí els meus comentaris. Sort a les tres i que guanyi la que el poble consideri la millor.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Sabem si les afirmacions de la Sra. Campoy respecte les exigències d'ERC son certes? Cal que ERC hi digui alguna cosa.

Anònim ha dit...

La primera trobada després de les eleccions municipals que va fer ERC va ser amb el PSC.
ERC proposava:
- Alcaldessa: La candidata del partit més votat, per tant del PSC la Sra. Campoy.
- 1er. Tinent d'Alcalde el segon pàrtit més votat per tant la Sra.Verdaguer.
De les al.legacions que ERC havia posat en el POUM (Pla urbanístic municipal) consensuar-ne alguna.
No hi va haver cap voluntat d'arribar a una entesa per part del PSC.
La proposta d'Alcaldia compartida la va fer ERC, quasi al cap d'un més de contactes amb diferents formacions polítiques

Anònim ha dit...

quan la mentida es la base de tot, que es pot dir? , lo de l'alcaldia compartida i del pla general, esta grabat , ja que el dia abans de parla amb el p.s.c., varen fer un comunicat a la radio. memoria i veritats es el que falta!

Anònim ha dit...

lamento molt, que segueixin amb aquesta estràtegia,
pregunto?
no recorden la primera conversa d'ERC al despatx d'alcaldia després de les eleccions?.
Allà ràdio malgrat no hi era, per tant qui en pot donar fé?
senzillament els que hi erem!

"la boca es un fluviol que se li fa dir el que un vol"

La grabació a ràdio malgrat pregunteu o mireu de quin dia es va fer.
L'estragegia es la de sempre .. a base de maxacar mentides, es vol fer creure que son veritats... que cadascun assumeixi amb la seva consciencia.El PSC ja sap de que es va parlar.

En aquesta legislatura ja estem acostumats amb aquesta tàctica, els malgratencs tindriem que saber amb qui se juguen les eleccions!!!!!

Anònim ha dit...

espero que guanyi la teresa verdaguer, crec que es mereixen una oportunitat, i aires nous ja toquen.