dimecres, de maig 23, 2007

El debat


El debat entre els sis candidats, organitzat par Ràdio Malgrat va ser un xic confús. Amb el temps limitat i amb sis persones a parlar, em va deixar un regust de temps perdut.

Potser no es podia fer d’una altre manera, i havia de donar una oportunitat a tothom. Potser hi ha reglaments que obliguen a fer els debats d’aquesta manera. No ho sé.

Per a mi, el debat s’hauria d’haver fet, perquè fos eficaç, només amb els tres candidats que tenen una possibilitat de guanyar. El temps de paraula hauria estat el doble par cadascú, i els candidats haurien pogut ser més explícits tant en el què proposen com en el què critiquen dels altres. Als oients, un debat a tres ens hauria interessat més que el debat a sis. Als candidats, el debat a tres els hauria demanat d’afinar molt més la seva dialèctica. Es a dir, que uns i altres hi hauríem guanyat.

Tothom hi hauria guanyat? Probablement no. La candidata que es presenta per repetir el seu mandat hauria hagut de suportar unes crítiques més directes a la seva gestió que en un debat a sis.

I dient això no he dit enlloc que la forma que va tenir el debat es va fer per afavorir la dita candidata. I ho dic perquè hi ha gent que té l’habilitat de llegir coses que ningú ha escrit.