dijous, de novembre 26, 2009

Frases críptiques

Escoltat en un bar.

- Coi, quina alcaldessa més intel•ligent tenim. Mira el que ha dit: “a mi no m’agrada ser alcaldessa, però faig que ser alcaldessa m’agradi”. No és una frase brillant?

- Molt brillant. Però no ens diu què fa per fer que ser alcaldessa li agradi.

Intervé un tercer tertulià:

- Doncs ja us ho diré jo. Es posa un bon sou, més del que cobraria a la vida civil.

I és que el fer frases brillants i críptiques té aquest inconvenient, que cadascú les pot interpretar com vulgui. Tots sabem que les motivacions de l’alcaldessa són molt més nobles que la que apunta el tercer tertulià, però quan es parla de manera esotèrica no és gens senzill controlar-ne les interpretacions.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

La frase en sí no té cap sentit, ni gramaticalment, ni esotyèricament, ni crípticament, i m'agrdaria saber a quin cap se li pot acudir deixar anar aquesta frase a uns nens. Si els grans no l'entenem imagina els petits. Truculenta i falsa. Què no li agrada ser alcaldessa? ja!. No és obligat ser-ho, i francament no entenc que algú ho sigui si no li agrada. Fa poc favor al poble. Més val dedicar-se allò que t'agarda i ho fas més bé, no?

Anònim ha dit...

Perdó senyor ssr, tenia crèd que voste era una persona intel-ligent, però veig que es com la majoria que es creuen superiors, no creu que el millor seria dir: que ha volgut dir amb aquesta frase?
un dia vaig sentir l'explicació que donava als nens.....
despres de la frase, els deia, aixo val per tots els camps de la vida, si ho fas, la feina surt millor,els continuava dient: no sempre un fa la feina que vol, si un dia sou escombriaires, si cada dia feu que us agradi, la fareu mes be, si no cada dia us pesara i la fereu mes malament, i nomes pensareu en l'hora de plegar, si feu que us agradi, la fareu mes be i a sobre contents... no es aixo una bona lliço¿ , els deia si la mara cuina i fa que l'hi agradi el plat surt mes bo.. i axix en tot en la vida,
allo que feu, feu que us agradi
tan dolenta es la resposta? quan la pregunta dels nens es: l'hi agrada ser alcaldessa¿

ssr ha dit...

1 - penso que una mica d'humor de tant en tant pot ser útil.

2 - confesso que em crec superior a molta gent en una cosa: en el meu pes, que és d'una mica més de cent quilets.

3 - confesso també que ja havia entès que la frase de la senyora alcaldessa tenia una intenció didàctica, sobre la motivació que cadascú hauria de tenir quan fa una feina, però hem de reconèixer que la tal frase es presta molt bé a l'acudit fàcil.

4 - diré també que penso que quan la senyora alcaldessa diu que no li agrada la feina que fa, no diu tota la veritat: comprenc de la seva frase que de tant en tant ho passa malament, però crec que, en conjunt, sí que li agrada ser alcaldessa.

Anònim ha dit...

En pots estar segur, i la frase no val per un polític.