dilluns, de novembre 16, 2009

Mirant fotos antigues

Estic mirant fotos antigues, i em topo amb aquesta de l’any 1995, exactament del dia de Tots Sants, que correspon a una manifestació contra l’enderroc de la fàbrica de l’Aigua. O, més ben dit, contra el projecte urbanístic per ocupar el sòl deixat per l’enderroc. El projecte, en un principi, preveia el manteniment de l’antiga xemeneia, que era un testimoni del passat industrial del poble, i el trasllat dels arbres centenaris que envoltaven la fàbrica, però aviat va canviar, decidint eliminar la xemeneia i augmentant la densitat prevista al principi.

El Moviment Malgratenc Pro Xemeneia i Plaça Verda volia que es conservessin tant la xemeneia com els arbres, aquests al seu lloc original, creant una plaça i disminuint la densificació projectada. Varen recollir 1.800 signatures. El dia de la manifestació eren unes tres-centes persones, que van formar una cadena al voltant de la fàbrica.

Però aquest moviment popular va xocar amb els interessos d’alguns, i l’equip de govern es va passar per l’arc del triomf les reivindicacions populars, amb excuses poc convincents.

Avui només podem lamentar aquesta decisió de l’autoritat municipal, comparant el que s’ha fet amb el que es podria haver fet. Va ser una ocasió perduda per fer un urbanisme decent.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

El més lamentable és que molta gent que va signar ha acabat fent suport al govern de la Campoy que el 1999 va obtenir la majoria absoluta. Ella li va fotre la culpa a en Mora i es va quedar tan panxa. Pensa que la gent té poca memòria i als pobles com Malgrat menys encara. Un spoc amemòria i altres poca vergonya, també cal dir-ho.

albert serrano garcía ha dit...

ostres... no sé què dir. El del centre de la imatge és el meu avi. Un lluitador incansable. Recordo com va arribar a lamentar la construcció de "la colmena", que li va impedir la resta de la seva vida seguir observant de manera privilegiada el parc del Castell des del balcó de casa seva.

Recordo també com van afectar aquests pisos el senyal de la ràdio municipal ja que l'emissora es trobava al carrer de Badalona i l'emissor al parc... vam haver d'aixecar una torre més alta per a l'antena. Després alguns veïns es queixaven que els feiem interferències i ens hi vam acabar barallant. Tot plegat, un cúmul de circumstàncies que han deixat en evidència la inoperància d'alguns tècnics i polítics municipals.

En fi... suposo que a partir d'aquesta foto que has penjat cadascú pot escriure una petita part de la història de Malgrat de Mar.

Gràcies ssr.

Anònim ha dit...

Seria bó recordar el fet i buscar més informació. Trobariem moltes sorpreses.

ssr ha dit...

Albert: recordo perfectament el teu avi. Una excel.lent persona.