dilluns, de novembre 11, 2013

L’abandó escolar i l'atur dels joves

Eurostat publica una estadística demolidora per Espanya, i és la que fa referència a l’abandó escolar. El gràfic ens ho diu tot: Espanya ocupa el darrer lloc. Això és equivalent a dir que el futur serà molt negre.



Eurostat també publica les estadístiques de les diferents regions espanyoles. Es tracta d’unes regions molt particulars, com també ho podem veure a la figura. La zona Nord-est és la regió menys mal parada.


Finalment, mirem les dades d’atur dels joves de 15 a 26 anys: encara que la correlació entre aquest atur i l’abandó escolar no sigui perfecte (el que vol dir que l’atur dels joves no té com a única causa aquest abandó escolar) hi trobem Espanya com a segon país pitjor. Malgrat el que diuen els que composen l’1 % més ric de la població, aquí la crisi ni s’ha acabat ni, si s’acabés, representaria una millora qualsevol pel 99 % restant de la població.


Per saber com pensa aquest 1 % més ric de la població, és aconsellable llegir el llibre “Un reportero en la montaña mágica (cómo la élite económica de Davos hundió el mundo)”, del que és autor Andy Robinson, un periodista que escriu a La Vanguàrdia.



Estadístiques Eurostat sobre educació