dilluns, de novembre 20, 2023

Un altre cop d’Estat?

El dissabte Sant de l’any 1977 es legalitzava el partit comunista. El dilluns següent, a la Hoja del Lunes, el senyor Fraga Iribarne escrivia: “La legalización del partido comunista es un verdadero golpe de Estado, que ha transformado la reforma en ruptura y que ha quebrado a la vez la legalidad y la legitimidad”. I no va dir que era anticonsticional perquè encara no teníem Constitució… 

D’això fa ara 46 anys i, amb aquesta perspectiva, podem assegurar que la mesura va tenir uns resultats molt positius, i que, de cop d’Estat, res de res.


Avui dia el Partit Popular segueix repetint la mateixa cançó perquè els socialistes pacten amb els independentistes i presenten un projecte de llei d’amnistia. No sé perquè em sembla que el Partit Popular té el rellotge aturat. Que això ho diguin els de Vox, hereus directes del règim que vam tenir del 1939 al 1975, em sembla lògic, però que ho digui un partit que ha governat i que pensa algun dia tornar-ho a fer… Potser haurien de posar el rellotge a l’hora i modernitzar-se, encara que només fos una mica.


Amb tanta retòrica catastrofista potser passi com amb el llop i el pastor, que de tant repetir que venia el llop, quan va venir de veritat, ningú l’hi va fer cas.