dimarts, de març 02, 2010

Una molt bona notícia per la Tordera


Ja fa temps que es va signar un acord entre la propietat Càmping La Tordera i l’associació Orchis, Naturalistes de la Selva i l’Alt Maresme, per a la protecció, millora i gestió de la riba sud de la desembocadura del riu Tordera. Em va semblar una molt bona notícia, però, si he de ser sincer, la vaig agafar amb un cert escepticisme, ja que avui dia, a la societat en què vivim, es fan molts anuncis, però moltes vegades és queden en anuncis.

Però no: els signataris són gent seriosa, i aquest mes es començarà a posar en pràctica aquest acord. Ja hi ha un programa d’actuacions pels 20, 21 i 28 de març.

Des d’aquí, la meva entusiasta felicitació als organitzadors.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Hola,

Moltes gràcies per donar ressò sobre la convocatòria, i no cal dir que esteu tots convidats.

Com a part de l’organització i de l’acord de custòdia, dir-vos que portem mesos (des de l’estiu passat, imagineu) treballant a l’ombra, sense fer soroll, precisament perquè la nostra voluntat és fer feina, no fer comunicat d’intencions... vaja, que lo de menys és qui ho fa... lo que ens importa és que es faci.

Lo d’aquest mes és només la punta de l’iceberg, i hi ha tot un treball de planificació, reunions, contactes, projectes,cerca de mitjans, etc, etc, etc,... per fer possible un canvi real envers aquest espai natural. No cal oblidar que hi intervenen, com no pot ser d’altre manera, els ajuntaments de Malgrat de Mar i de Blanes, la propietat dels terrenys, tots els naturalistes de la zona (no només Orchis) i el Departament de Medi Ambient i Habitatge, i que ha hagut reunions i converses a tots els nivells i amb tots els implicats... tot un treball a l’ombra que ara començarà a donar els seus fruits... ni molt menys vam fer l’anunci de l’acord de custòdia per quedar bé, simplement que les coses que es volen fer bé requereixen un temps i un treball de vegades massa lent (las cosas de palacio...).

Tot això no serveix de res si la societat civil no participa, i per la nostra part fem i farem tot lo que estigui al nostre abast en aquest sentit. La recuperació de la desembocadura del Tordera, i del Delta en general, depèn de tots. Ja hi ha un calendari per a tot l’any 2010, que es presentarà dins l’activitat del dissabte 20, tant d’activitats obertes a tots, com d’actuacions de protecció, millora i gestió de l’espai.

Us convidem a tots a participar, ja que no és cosa d’Orchis, Càmping La Tordera o dels ajuntaments de torn... és cosa de tots nosaltres, i sobretot dels vilatans, cal que tots hi treballem.

Salut,

Xavi

Anònim ha dit...

La feina ha estat de tots sens dubte, però no em puc estar de felicitar a la gent d'Orchis i a ne'n Xavi -sobretot-, per un projecte que comença a veure la llum i que fa molt de temps que teniem ganes de tirar endavant.

En nom meu i de la familia Monguilod i Fornés moltes gràcies per la vostra col·laboració

Marc Monguilod