dilluns, de març 21, 2011

Un comentari anònim i posat a un lloc que no era el seu

“A mi em costa d'entendre que algu/ns puguin entendre com a mala gestió el fet que l'alcaldessa del seu poble, cerqui i aconsegueixi subvencions a d'altres administracions supramunicipals per aconseguir un bé del poble. És realment preocupant que es pugui valorar com a "negatiu" quan crec que és el que en part ha de fer un/a bon/a gestor/a.”

Aquest comentari aparegut, aneu a saber per quina raó, a la entrada que vaig fer sobre l’enfonsament de part de costa japonesa degut al terratrèmol, mereix una resposta.

Té raó l’anònim autor del comentari quan diu que li costa entendre que algú consideri una mala gestió l’aconseguir subvencions supramunicipals per l’ajuntament. No em sembla pas que un servidor hagi afirmat mai tal cosa.

Tothom sap que l’alcaldessa de Malgrat és una persona tossuda, qualitat que va molt bé per obtenir subvencions d’altres administracions, que moltes vegades es donen, no al que més les mereix, sinó al que més insisteix. Aquesta mateixa tossuderia, però, fa que de vegades no vulgui tenir en compte les idees dels altres, i llavors ja no és una qualitat, sinó un defecte.

Ara bé, no hem d’oblidar que les subvencions que l’autor del comentari qualifica com supramunicipals també les paguem amb els nostres impostos i no són, per tant, gratuïtes.

Si bé és bo per un municipi aconseguir subvencions, la veritable bona gestió consisteix en utilitzar-les bé. Si prenem per exemple les subvencions que han rebut Andalusia o Galícia de la Unió Europea, que són moltes, no podem pas dir que la seva utilització hagi sigut un exemple de bona gestió. De manera que una cosa és obtenir subvencions i una altra diferent fer-ne un bon ús.

Per poder fer-se una idea de les subvencions rebudes per l’ajuntament l’any passat, el millor és agafar la llista comptable de la situació al 31 de desembre de 2010. Cadascú podrà opinar si d’aquestes subvencions se n’ha fet un bon ús, i si una altre persona que no fos l’alcaldessa actual n’hauria pogut aconseguir tantes o n’hauria aconseguit més, sabent que les subvencions que provenen de l’estat per les despeses corrents (la participació en els tributs de l’estat) són pràcticament automàtiques.

Espero que l’amable comentarista anònim també tindrà la seva opinió.


21 comentaris:

Anònim ha dit...

la participaci'o dels tributs de l'estat, no es una subvenció.

Anònim ha dit...

Sr.Sanchez,3 m€ per el pas del moli,3€ per la millora de l'estacio
6m€ per els passos a la cooperativa agricola... pagat tot per ADIF. aixo es buscar diners i millores, comprende???

Anònim ha dit...

Comprendre que això és, també, haver estat quinze anys dormint a la palla i posar-se en marxa només quan l'aigua ja arribava al coll.

Anònim ha dit...

Però estem d'acord que és el que toca fer o no? Perqué si no quina mena d'alcalde/ssa és qui no fa res pel bé comú de tothom? Ademés en època de vaques grasses no és van fer inversions de forma esbojerrada, mica en mica, recordeu les del passat mandat i ara que estem en època de vaques flaques també s'han invertit diners muncipals però quan ha calgut tocar a la porta d'altres administracions també s'ha fet. Al cap i a la fi també són diners de tots els contribuents. No?

Anònim ha dit...

malgrat "sin prisas, pero sin pausa" tant en temps de Bo, com en temps de crisis. mira que us costa reconeixer que es una bona alcaldessa!que d'altres seran millor? putser, pero encara no hohan demostrat. bastant mediocres han estat a l'oposicio.

Anònim ha dit...

Sí, i per demostrar que el seu nivell de demòcrata de tota la vida el du enganxat a la sola de la sabata només cal recordar la seva vergonyant intervenció, absolutament obstruccionista i contraria, a la consulta popular del passat 25A Malgrat Decideix.

Anònim ha dit...

Ara ja ens anem entenén,....el teu roséc és pel tema de la consulta, Feliciano,....així doncs, ja sabem d'on venen els teus comentaris.

Anònim ha dit...

Deixa de fer demagògia barata de la teva anònim, o no tant, de la 1:12.
Tu només et mous per assolir els teus particulars motius de fer política i què són exclusivament, el sou estratosfèric que en treus, donades les teves capacitats i sobre tot les enormes dosis de vanitat que et proporciona el fet de tenir un càrrec de poder.
Deixa ja de xutar-te directament vanitat a la vena. Ves al metge, o millor retirat que per edat ja et toca. Malgrat necessita gent nova amb noves idees, no gent caducada i gens innovadora i què, a més, amb les seves martingales tenen com a únic mèrit al seu haver la generació per activa+passiva de l'actual crisi, producte de la vostra incompetència i que haurem de pagar entre tots els ciutadans al llarg de molts anys.

Anònim ha dit...

el de les 5:34 gggrrrrrrrrrrrrrr
uuuiiiiiiii, la bilisssssss

Anònim ha dit...

uuuiiiiiiii!!!, la vanitat.

Anònim ha dit...

Aaaaaaaaaaaaiiiiiiiiissssssss! Això és el que voldreu que es retirés ja d'una vegada, perqué tot i els intents d'embrenzides d'aquest mandat que ja finalitza mai heu pogut amb ella. Per què serà: carisma, capacitat de lideratge, principis, experiència,.....no sé, només sé que necessiteu que marxi per intentar ocupar el seu lloc que no pas arribar a la seva alçada. Apa siau!

Anònim ha dit...

Arribar a la seva alçada?de debó algú ho desitja això?,com a mínim qui ha escrit això ha de ser un familiar molt directe,perquè vist des de fora,no voldria mai aquest mal per ningú,arribar a la seva alçada?impressionant.

Anònim ha dit...

la seva filla, potser?

Anònim ha dit...

Normal, els fills de Gadafi també aspiren a emular les gestes del seu pare, al qui consideren un gran lider pel seu poble.
Dius "carisma, lideratge, principis, experiència" com vulguen dir que són aquestes les virtuts que té aquesta dona. Res de tot això i res més lluny de la veritat, i aquí està la perversa patranya que alguns pretenen escampar. Darrera la pervivència en el càrrec, com ombra enganxada a la seva figura, només s'hi troben defectes, cap virtut, ciutadans alienats i esporuguits per la mentida, la història i l'enorme incultura democràtica que penosament traginen.
Vet aquí la dimensió real de la tragèdia del nostre poble: tenir entre els seus fills personatges tant primaris i contradictoris com la senyora Conxita Campoy.

Anònim ha dit...

al de les 11:31 P....M.....
grrrraaaaaaaaaaaaaa

Anònim ha dit...

I tu de les 4:37 que ets la mateixa de les 9:08,no estic d'acord amb tots els comentaris que es fan,però medita també els teus,si no pots ser objectiva-cosa que entenc per la unió que tens amb l'alcaldessa-participa en d'altres blocs més esfereidors i més incorrectes políticament.En aquest espai trobaràs opinions fonamentades i respectuoses,lluny d'emocions.En fi,tu mateixa,però els sentiments acaben aflorant tan per bé com per mal,i no et fa cap bé involuclar-t'hi tan,a menys que no puguis ser objectiva.

Anònim ha dit...

M'estàs dient que "el meu gos" és objectiu? Auuuuu va no em facis riure que em tronxo!........ Molts sabem qui és i el que diu al seu voltant. No em facis riure, per favooooooooor!

Anònim ha dit...

"Sabem qui és i el que diu al seu voltant" caram quans perjudicis hi ha en aquests poble,la cosa va de noms,d'on ets,que fas,d'on provens,qui són els teus amics i qui és ta mare.Curiós,sort que el meu gos no viu a Malgrat.Doncs a mi aquest bloc m'encanta,com a mínim el que diu és intel.ligent i argumentat.Enhorabona Sr.Sánchez,deixi estar que tot lo altre són simples habladuries,la medicina del poble.

Anònim ha dit...

Tranquil petitó, ja sé que no vius a Malgrat, però els de Malgrat de tota la vida ens coneixem. Oi ssr?

Anònim ha dit...

"Els de Malgrat de tota la vida ens coneixem",no em deixes de sorprendre amb els teus comentaris,ets una crack!

Anònim ha dit...

Aquesta dona està en ple deliri existencial i es deleix de proclamar-ho als quatre vents.Quanta supèrbia acumulada.