diumenge, de novembre 18, 2012

El programa electoral de CiU


148 pàgines són moltes pàgines per llegir-les totes. 148 pàgines és el que comprèn el programa electoral de CiU. Quin és el problema? Que no parla del que faran durant la propera legislatura, sinó que ens presenten un document arcangèlic titulat Catalunya 2020, on es descriu la Catalunya que volen, que és una Catalunya amb més ocupació, més competitiva, innovadora i internacionalitzada, amb més formació, més estat del benestar, més segura, mes sostenible, més hiperconnectada, més emprenedora, amb unes finances públiques equilibrades, i amb una cultura i unes institucions més presents al món.

Tot això està molt bé, però què proposa CiU per la propera legislatura, deixant a part el dret a decidir? Doncs bé, jo no he trobat res que expliqui com actuarà el govern els propers dos o tres anys per sortir de la crisi econòmica, per millorar les exportacions catalanes, per racionalitzar la funció pública, per millorar l’ensenyament, tant universitari com professional com l’ensenyament bàsic, per finançar la sanitat, etc.

La conclusió és que, si no es canvia substancialment el règim polític, CiU no té cap solució als problemes existents ara a Catalunya. I, si el règim polític canviés de manera important, tampoc queda gens clar que la tingui, ja que el programa que han presentat, no solament no explica el que han fet i el que no han fet aquests darrers dos anys del programa de l’any 2010, ni explica com s’ho faran per canviar les expectatives, probablement perquè ni ells mateixos ho saben (com no ho sap ningú, d’altra banda)

De manera que endinsar-se dins del programa per intentar resumir-lo és perdre el temps, ja que no és un programa, sinó que és un seguit de bones intencions. I ja se sap què passa amb les bones intencions.

Es pot votar una formació política que presenta un programa tan poc concret? Em sembla que no, si no fos per reclamar el dret a decidir que, de fet, és la única proposta concreta que fan.

2 comentaris:

Neus Serra ha dit...

No comparteixo aquesta anàlisi. 33 propostes sobre energia, 11 sobre habitatge, 44 propostes concretes sobre salut, 107 punts de benestar social........

Jo crec que els programes electorals el que fan és dibuixar un model i aquest és ben concret en aquest sentit. Llegir-ho tot porta el seu temps.

Una abraçada,

Neus

ssr ha dit...

L'eterna discussió de perquè es fan els programes electorals... Si es fan per dibuixar un model, el de CiU es mereix un 10. Si es fan per presentar propostes concretes per resoldre els problemes que en aquests moments són acuciants, ja no es mereix tan bona nota, ja que els problemes acuciants del personal són com sortir d'aquesta crisi el més aviat possible. I CiU no proposa res. Almenys, des del meu humil punt de vista.

El que no vol dir que els altres partits proposin alguna cosa, ja que, per desgràcia, per sortir de la crisi ningú té el remei eficaç i ràpid.