divendres, d’agost 17, 2007

El ple del 16 de juny del 2007

Aquest ple era el de la constitució de l’ajuntament després de les eleccions. El que m’ha semblat interessant del ple han estat els parlaments dels diferents protagonistes.

La senyora Anna Raja Martínez, presidenta d’edat, ens explica que aquest és l’acte més solemne que es pot celebrar a l’ajuntament, culminació de la gran festa de la democràcia que foren les eleccions. Diu que no cal oblidar que el govern és un servei a les persones a les que es representen. Aquest és un acte de reconeixement a les persones que volen dedicar una part important del seu temps a la política municipal, sacrificant estones de lleure i de vida familiar, que estan mogudes per la seva estimació a Malgrat i que volen demostrar-ho amb el seu treball, el seu servei i la seva dedicació. Continua dient que la societat és cada vegada més culta, més lliure, més plural i més ben informada, i no es pot oblidar de tenir en compte la seva opinió. Finalitza esperonant a tots, regidores i regidors, treballadores i treballadors de l’ajuntament, per treballar amb il•lusió i entusiasme.


Arribat el moment d’elegir l’alcalde, els parlaments han estat els següents:

El senyor Josep Lasheras i Horno, candidat de ICV-EA-EPM, ens diu que la seva coalició neda contra corrent, intentant vetllar pels interessos dels ciutadans, i que seguiran treballant com sempre en un projecte pensat per les persones. La seva posició serà la de estar a l’espera del full de ruta del nou equip de govern, donant suport als projectes importants, il•lusionadors i necessaris per Malgrat que siguin viables, i oposant-se als que es considerin negatius pels ciutadans. Conclou amb una cita que diu que la política és com anar sobre patins de rodes, que de vagades vas on vols, i de vagades on els patins et porten, dient però, que la seva coalició té uns patins amb frens.

La senyora Ana Vega Raya, candidata pel PP, diu que és nova a l’ajuntament i que treballarà pel poble.

La senyora Neus Serra i Bosch, candidata per CiU, felicita al PSC com a llista més votada, destaca la necessitat de fer una profunda reflexió sobre l’abstenció i les seves causes, i de que els regidors i regidores treballin per trobar camins que il•lusionin a la gent i fomentin la participació i la convivència. Indica que sempre han apostat per un model de diàleg i bona entesa, havent fet una campanya neta, constructiva i positiva, crítica quan ho havia de ser, per`sempre respectuosa. Manifesta el compromís de treballar per fer avançar Malgrat amb nous objectius, projectes, idees i visió de futur. Fa constar la voluntat del seu grup de col•laborar amb tots els grups en tot allò que sigui en benefici de Malgrat.

La senyora Teresa Verdaguer i Massó, candidata per ERC, considera que en els propers quatre anys hi haurà reptes importants, entenent que cal canviar l’actitud de l’equip de govern, existint altres maneres de fer les coses i altres prioritats i, sobretot, acostar l’ajuntament al poble. Ofereix el seu treball i el del seu equip per fer de Malgrat un poble modern, amb bona convivència, on la gent es guanyi la vida, visqui en pau, participi en les decisions importants, on tothom senti el poble seu i pugui estar orgullós de viure a Malgrat.


Un cop elegit l’alcalde, l’alcaldessa electa, la senyora Conxita Campoy i Martí fa el seu parlament. Com que és el més llarg i dens, per facilitat de lectura i de comprensió l’he separat per temes:

Abstenció

Dona les gràcies a tots els que han anat a votar, manifesta el seu respecte als abstencionistes que no han anat a votar de forma responsable, com a protesta, recriminant, però als qui no han votat per mandra, per comoditat o per desídia.

Una alcaldessa per tots

Indica que serà, com fins ara, l’alcaldessa de tots i cadascun.

Anàlisi dels resultats

Al analitzar els resultats, manifesta que cal pensar en la pedagogia que resta per demostrar que Malgrat és un poble obert, integrador, serè i responsable, i que els mals no venen d’alguns sinó que són de tots, i que correspon en major o menor mesura de trobar la seva resposta en cadascun en la part i la responsabilitat que li pertoca per fer possible la corresponsabilitat.

La feina d’alcalde i de regidor

Parla també de que la feina d’alcalde o de regidor és molt gratificant, ja que es pot veure l’eficàcia de la transformació d’un poble i de les seves persones.

Corrupció i participació ciutadana

Es refereix a la falta d’ètica o de moral que està en boca de la gent pel que fa als polítics, no podent-se oblidar que els polítics formen part de la pròpia societat, pel què, si es vol una transformació, no s’ha d’esperar que la facin només els polítics, sinó que s’ha de produir en les arrels de la pròpia societat. Fa esment a la corrupció que ha sorgit en alguns ajuntaments i que els mitjans d’informació s’han encarregat de publicar, abans que la justícia digui la darrera paraula, entenent que tota aquesta varietat de llibertats i pensaments obliga al discerniment de les coses i produeix en el ciutadà un cansament que farà cada vegada més profunda la seva retirada de la participació pública. Indica que la majoria dels polítics estan en la vida pública perquè els homes i les dones del poble visquin cada dia amb millor qualitat de vida i amb més plenitud, i que cal tornar a dignificar la política i el reconeixement i el respecte de totes les persones que, amb més o menys encert, es comprometen a treballar pel seu poble, en tant que la democràcia té les seves arrels en l’ètica i l’honestedat, base sense la qual el servei al bé públic no és possible.

Els propers quatre anys

Destaca que, en els propers quatre anys, hi ha molts reptes per endavant amb les noves atencions que reclama la societat, i que en aquest sentit s’haurà de caminar, fent esment de les persones amb dependències, de l’ocupació, l’habitatge, de l’ampliació de la zona industrial que, juntament amb el comerç i el turisme ha de garantir l’equilibri econòmic de la població, respectant al que és capaç de crear la riquesa i amb la capacitat de l’administració de repartir aquesta riquesa en la societat, evitant accentuades desigualtats, del respecte pel medi ambient compartint els espais públics, amb instal•lacions dignes del segle XXI, construint un Malgrat modern, innovador, capaç de conjugar el progrés econòmic amb el benestar de les persones, un Malgrat solidari preocupat per la millora dels ciutadans i dels països del tercer món, amb noves il•lusions i nous compromisos que entre tots s’aniran solucionant.


Comentaris

Tot molt bé i molt bonic. Tots som bones persones i tenim moltes ganes de treballar pel poble. Val més així, i no podia ser d’altra manera en una sessió d’aquest tipus.

Felicitar la senyora Ana Vega pel seu parlament curt i senzill. Almenys, no fa perdre el temps a ningú.

Interessant el programa esbossat per la senyora alcaldessa pels propers quatre anys. Serà encara més interessant el dia que el precisi.

La única cosa que no he entès és la part del parlament de la senyora alcaldessa que he titulat Anàlisi dels resultats. Deu ser massa complicat per mi.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Doncs jo ho veig. Tu no?

Anònim ha dit...

vols dir que no ho entens ? jo crec que no vols ...

Anònim ha dit...

Ana Vega tot i la brevetat expositiva del seu discurs ja es va equivocar, el que realment volia dir és, cobraré del poble i no fotré res. Tot un prodigi de la natura en eloqüència femenina.

Anna Raja amb una sola lletra hages triomfat del tot amb la seva basca exposició: "la societat és cada vegada més culta", volia dir "la societat és cada vegada més cuRta" i per això estic jo aquí.

Conxita Campoy amb la seva ja coneguda demagògica oratòria halitòsica i ofensiva va esvair tot dubte que poguéssim tenir respecte a l'estat de la qüestió, afirmant que seguiríem prenent la mateixa medicació que la dels últims 16 anys. És a dir, govern conservador i retrograd fins la mèdula els propers quatre anys.

EXTRAORDINARI!!! Tot és normal i maco i el poble resta en pau*.

____________
* Ovidi M.

Anònim ha dit...

Per l'anònim de les 8:35, voldria comentar-te que per les teves explicacions tens un especial afecte a l'acutal alcaldessa que pel que sembla el passat mes de maig va aconseguir més vots que cap altre formació en solitari. Si la Conxita com tu l'hi dius, és alcaldessa actualment, serà que tant malament no ho ha fet. I home! dir que és un govern conservador, penso que és "pixar fora de test". Conservador és aquell que realitza polítiques de dretes, sense crear cap reforma o innovació i en el cas de Malgrat d'innovació n'hi a tots els carrers i places. Que no sigui del teu gust no t'ho discutiré, això va per gustos. Però pel que sembla més de dues mil persones l'han votat dient que si confien amb ella. Salut!