dimarts, d’agost 14, 2007

Una perdiu marejada

Al darrer ple de l’ajuntament es va preguntar a l’alcaldessa sobre la depuradora de l’Alt Maresme. La depuradora que havia d’anar a la platja de Pineda i que ara els pinedencs (els polítics pinedencs) no volen ni en pintura, i que demanen que es faci al Pla de Grau, a Malgrat. La depuradora que té una subvenció europea, amb la condició que el projecte s’executi dins del 2007.

«Ja n'hi ha prou de marejar la perdiu i de moure's per interessos polítics. L'Alt Maresme necessita una depuradora des de fa catorze anys i algú ha de prendre una decisió ferma, coherent i definitiva, encara que no sigui popular.» Així de rotunda es va mostrar l'alcaldessa de Malgrat de Mar, Conxita Campoy (PSC), quan el grup de CiU, a l'oposició, es va interessar en el darrer ple per saber quines eren les darrers notícies sobre la polèmica construcció de la depuradora de l'Alt Maresme.

Una depuradora que ha de donar servei als municipis de Calella, Pineda, Santa Susanna, Malgrat i Palafolls. Campoy va recordar tots i cadascun dels passos que s'han seguit des que es va aprovar i es va començar a executar el primer projecte per ubicar la planta a l'antiga pedrera de Montpalau de Pineda.

Un projecte que, posteriorment, amb l'entrada del tripartit a la Generalitat, va ser desestimat per l'aleshores conseller Salvador Milà (ICV-EUiA). L'alcaldessa va reconèixer que llavors va oferir «de paraula» un terreny al pla de Grau de Malgrat, proper al riu Tordera. «Com a compensació vaig demanar que se subvencionés el teatre auditori, però la Generalitat no va acceptar la proposta per massa cara», va apuntar l'alcaldessa.

Punt Diari del 12.08.2007


La mateixa senyora que diu que ja n’hi ha prou de marejar la perdiu és la que va començar marejant el pobre volàtil quan va oferir (de paraula) un terreny al Pla de Grau. Sabia la tal senyora si el terreny era convenient per fer-hi una depuradora? No endevinava la senyora que si la seva proposta era acceptada l’enrenou que ocasionaria al poble seria molt gros, ja que s’havien de fer passar les canonades dels pobles del sud de Malgrat? Ara, els pinedencs s’emparen de la oferta “de paraula” per demanar que la depuradora es faci al Pla de Grau.

Si oferir, encara que sigui “de paraula”, un terreny a canvi de la subvenció del teatre auditori, no és marejar la perdiu, no sé pas què serà. Si, ho sé, però seria massa gros publicar el qualificatiu que mereix aquesta proposta.

I amb aquest oferiment de la senyora, els pinedencs tenen un argument per anar retardant la decisió. I la subvenció europea es pot perdre. La senyora va desaprofitar una ocasió per callar. La perdiu, de tant marejada, potser aviat haurà parat de respirar.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Incompetència personal és com s'anomena el fenomen. Hem de tenir clar que la Sra. Alcaldessa abans de ser-ho es dedicava a la catequesis de nens petits, una feina per aprendre a marejar la perdiu amb propietat. No serà que la cultura, com ella mateixa diu, no té preu i si és per fer cursets de català surt molt cara, i dic jo, no tenir-ne gens és patètic?

Anònim ha dit...

diu l'Alcaldesa que els terrenys del Pla de Grau que va oferir per la depuradora, ara hi han pedres i estan erms, vaja que sembla que per ella no tinguin massa valor...
però resulta que estan protegits.

quina poca memória quan es tractar de tenir a canvi l'auditori.

Anònim ha dit...

I si es fan a Montpalau també no s'ha d'aixecar tota la Riera de Pineda? No és també un enrrenou això pels Pinedencs? I sí és en ultima instància el Conseller que decideix fer la depuradora a Malgrat, a cas els malgratencs i malgratenques no poden de tenir com a compensació el Teatre Auditori? No és legítim?. Qui mareja la perdiu? Qui quan s'havia dit a Montpalau, va oferir els terrenys de Sta.Sussana a tocar amb Pineda? Ho recorden?

Anònim ha dit...

el meu gos i jo.... tu si que debies esta marejat quan escoltaves

Anònim ha dit...

la resolució de la ubicació ja la va prendre l'ACA, però venien eleccions municipals i resulta que no sé que es varen empatollar que si en Nadal va dir o no va dir i han esperat a veure quantes alcaldies socialistes hi havia a la zona per decidir que fan.
em fa l'efecte que les promeses electorals van per davant del que en realitat es més favorable pel territori i per la gent que hi viu.

Anònim ha dit...

Últim anònim, crec que t'equivoques, probablement les promeses electorals en aquest cas poden resultar en realitat maldecaps electorals. Si no preguntali a l'alcalde de Pineda com se'n sortirà d'aquesta. Temps al temps. En definitiva qui té la última paraula la té el Conseller Baltasar i aquest precisament no és socialista. M'equivoco?

Anònim ha dit...

a l'últim anòmin, el conseller baltasar no és socialista es un apendix dels socialistes.