diumenge, de juliol 06, 2014

Una polèmica a l’Ajuntament

Al viure lluny de Malgrat, havia fet el propòsit de no escriure sobre la política municipal, si no fos per temes o projectes importants, dels que pogués tenir uns informació relativament completa. Però m’ha cridat l’atenció la carta que ha publicat el PSC de Malgrat, que reprodueixo a continuació, encara que sigui una mica llarga:

 



MÉS INVERSIONS POSITIVES PER MALGRAT ATURADES


Des del GPM PSC Malgrat, després del darrer ple municipal, volem expressar el nostre sentiment de decepció i tristesa amb l’actitud i les accions que, un cop més, han tingut la oposició en bloc. En el ple municipal, l’equip de govern (PSC-PP), fruit del superàvit aconseguit del pressupost de 2013 a través d’una gestió econòmica responsable, vam presentar una modificació pressupostària dividida en 21 punts. En aquests punts hi havia diverses inversions importants pel municipi i també inversions per a la gestió del dia a dia de l’Ajuntament com podeu veure a continuació:

-         Equipament informàtic (fotocopiadora, ordinadors per la sala de formació de l’Àrea de Serveis Personals, ordinadors per l’Escola d’Adults i programes informàtics): 58.000 euros.

-         Aplicacions informàtiques (compres de llicències, actualització base de dades): 30.000 euros.

-         Expropiació terreny Avinguda Verge de Montserrat (necessari per tirar endavant el projecte d’urbanització del carrer): 196.000 euros.

-         Adquisició de finques (finques del Carrer Castell per ordenar la zona i destinar-ho a zona verda; finca Alcalde Pedani per la continuació del trànsit amb Carrer Besós i finca del Carrer Riera per urbanització riera can Feliciano): 100.000 euros.

-         Projecte tècnic pont del Carrer Passada (l’objectiu és fer un càlcul per conèixer quina capacitat de càrrega té el pont després de 100 anys de la seva construcció per seguretat): 30.000 euros.

-         Comprar 2 àrees de contenidors soterrats (Ca l’Arnau de major capacitat i Plaça Catalunya): 75.000 euros.

-         Comprar contenidors de superfície (no hi ha recanvi): 7.500 euros.

-         Rehabilitació edifici GEM (es tracta d’ampliar l’actual local del GEM per absorbir la gran quantitat de socis que té i responent a una demanda històrica): 225.000 euros.

-         Instal·lació de fontaneria i sanitaris del Col·legi Marià Cubí (renovar la xarxa antiga existent i responent demanda d’AMPA i direcció de l’escola): 90.000 euros.

-         Adquisició de mobiliari urbà (substituir jocs del Parc Francesc Macià i Parc del Castell, comprar nou joc infantil a la Plaça Germana Campos i Plaça Puntaires, comprar màquines d’exercici físic pel Passeig de Mar): 60.000 euros.

-         Pavimentació del Carrer Mar i Ramon Turró (substituir les lloses romanes actuals per llambordins per millorar l’estat actual de la totalitat d’aquests carrers del centre): 150.000 euros.

-         Condicionament Plaça Pagesia (renovar aquesta plaça amb nova jardineria i arbres, mobiliari urbà, millora d’accessibilitat i drenatge d’aigües i reg automatitzat): 44.000 euros.

-         Maquinària de parcs i jardins (comprar 2 desbrossadores, perquè s’han espatllat): 3.000 euros.

-         Plataforma d’accessibilitat a la sala de plens: 10.000 euros.

-         Adquisició d’un radar (eina necessària contra l’excés de velocitat, substitueix al que havia cedit el Servei de Trànsit fa 6 anys i ja tenia moltes avaries): 30.000 euros.

-         Mobiliari i equipaments oficina (prestatgeries paletitzades per Serveis Municipals i mobles per l’escola d’adults): 21.600 euros.

-         Adquisició d’un projector pel Centre Cultural (l’actual ha quedat obsolet): 11.200 euros.

-         Rehabilitació i millores edificis corporació (pladur d’aïllament per les visites a l’Àrea de Serveis Personals): 15.000 euros.

-         Enllumenat nadalenc (ampliar un major nombre de carrers amb il·luminació i millorar el consum): 30.250 euros.

-         Adquisició de 3 desfibril·ladors per equipaments esportius: 4.500 euros.

-         Altres incentius al rendiment del personal de la Policia Local: 58.800 euros.

En total, 21 propostes d’inversions dins de la modificació pressupostària que l’equip de govern va presentar, per separat, una per una, per facilitar a la oposició l’aprovació dels punts que estiguessin d’acord i d’aquells que no ho estiguessin, ja que anteriorment, s’havia presentat amb altres ocasions punts similars conjuntament i no s’aprovaven al no estar d’acord amb algun punt i quedava tot aturat.

Tot i fer-ho per separat, un cop més, la oposició en bloc (CIU-ERC-ICV), 5 minuts abans del ple, van comunicar a l’alcaldessa, la seva intenció de no votar cap punt i deixar-ho sobre la taula, aturant totes les inversions, amb l’única raó de no tenir prou informació.

Des de l’equip de govern sempre hem estat oberts a donar tota la informació que es demani però, quina informació necessiten per aprovar propostes com: 2 desbrossadores, 3 desfibril·ladors, contenidors de superfície o equipaments informàtics????

Podien haver aprovat alguns punts i deixar sobre la taula aquells que poguessin tenir dubtes, la qual cosa l’alcaldessa també els hi va proposar, però la oposició en bloc tampoc va voler...

Tanmateix, els projectes més importants els coneixen perfectament i tenen els expedients i els tècnics a la seva disposició per a que no tinguin cap mena de dubte. Per tant, no trobem lògic ni responsable aturar els 21 punts d’inversions amb l’únic objectiu, una vegada més, de paralitzar i aturar la gestió de l’equip de govern. I molt menys amb l’únic argument aportat, ja que aquesta raó és una fal·làcia.

El que més greu ens sap és que si fos per nosaltres, aquestes 21 propostes estarien aprovades i ja serien una realitat pel bon funcionament de l’ajuntament i, sobretot, per unes inversions que trobem necessàries no només pel GEM, l’escola d’adults, Malgrat Centre, veïns de la Plaça Pagesia, escola Marià Cubí…. Sinó que se’n beneficiaria tot el poble de Malgrat.

Per tant, demanem a la oposició (CIU-ERC-ICV) una reflexió profunda de la seva actitud davant la política obstructiva i negativa que porten desenvolupant durant aquests 3 anys, deixin de banda la eina política d’anar en bloc i ser majoria per dificultar i aturar la gestió a l’equip de govern (PSC-PP) en minoria i pensin més amb els beneficis que aporten aquestes inversions per la població i per les persones que els han votat, els quals estem segurs els hi estarien molt agraïts.



GPM PSC Malgrat de Mar

Malgrat de Mar, 25 de juny de 2014


També he llegit la rèplica de la portaveu de CiU a l’Ajuntament, que afirma que afirma que “el govern no havia donat tota la informació als grups municipals, tal i com exigeixen les bones praxis municipals”.

Segons es desprèn de la carta del PSC, aquest reguitzell de projectes es va presentar al Ple municipal. La pregunta que em faig és la següent: tant complicat era presentar-les als altres grups una o dues setmanes abans perquè no tinguessin la possibilitat de dir que no havien tingut temps d’estudiar-les? Ens podríem demanar si la tècnica de presentar projectes a darrera hora no és més que una maniobra per poder acusar als altres de no deixar fer les coses i, ara que queda menys d’un any per les properes eleccions, intentar esgarrapar alguns vots.

Quan no es té majoria, si de veritat es vol avançar, no es pot actuar de la mateixa manera que si se’n tingués.